Detalji su izuzetno bitni kada se radi o uređenju enterijera i na njih treba obratiti posebnu pažnju. To je savet svih stručnjaka koji se profesionalno bave uređenjem prostora zato ga treba uzeti za ozbiljno i, što je još važnije primeniti pri sređivanju prostora. Bilo da se radi o prostoru gde živite ili radite, u svakom trenutku trebate da težite da se u njemu osećate lepo i prijatno. Na ovom mestu ćemo vam skrenuti pažnju na jedan detalj koji mnogi zaobilaze kada sređuju svoj prostor, a to su zavese. To je izuzetno moćan detalj sa kojim na veoma jednostavan način možete nekoj prostoriji udahnuti potpuno nov život.

10.10.2019


Trenutni trendovi nam donose veliku popularnost zavesa koje su neobičnih izdanja, a kada pričamo o modernom, svedenom i minimalistički uređenom prostoru, tu dominiraju rolo zavese. Dok obične zavese prekrivaju velike površine, rolo zavese su tu da pokriju samo proyorsko staklo.

Nijansirane zavese su trenutno najpopularnije

Zavese koje se prostiru od plafona pa do poda opet su ušle u modu i sve su zastupljenije u domovima. Uz to, savetuje se da se biraju one nijansirane zavese, čiji dezen sadrži kombinaciju boja, jer se tako na savršen način otvara prostor i na pozitivan način utiču na samu atmosferu.

Naravno uvek treba voditi računa o bojama koje preovlađuju u samom enterijeru, i na osnovu toga pronaći savršenu kombinaciju. Ponekad možete i odstupiti od toga, ali uvek pazite da ne odete u krajnost.

Imate zaista veliki izbor, pa se tako pri odabiru dezena zavese možete odlučiti i za vintaž detalje na njima, za sve one koji su zaljubljeni u neka prošla vremena, a na ovaj izuzetno jednostavan način mogu da ih unesu u svoj dom.

Rolo zavese su idealne za moderno uređene prostore

Prostori koji su uređeni na moderan i minimalistički način se ne ističu posebnim detaljima. Svi elementi su savršeno uklopljeni i zajedno čine savršenu celinu. Upravo za takve prostore, rolo zavese su idealno rešenje. Ove zavese uglavnom možete naći u jednobojnoj varjanti, što je idealno za svedene i savremeno uređene enterijere gde uglavnom dominiraju dve boje. Naravno, i kada govorimo o rolo zavesama možete se odlučiti za one koje su nijansirane ako procenite da se uklapaju u prostor gde boravite.

Zanimljivim držačima za zavese možete razbiti monotoniju

Ovo je definitivno nešto na šta takođe trebate da obratite posebnu pažnju. Danas postoji veliki izbor držača za zavese koji vam se mogu savršeno uklopiti u ambijent. Pa tako zavesu možete skupiti i vezati je lančićem u boji koja vam najviše odgovara i koji na sebi ima i mašnu koja mu daje poseban šmek. Zatim, držači u obliku srca su detalj koji budi romantiku i sa kojim ne možete napraviti grešku.

Upravo ovim držačima možete menjati izgled i oblik samih zavesa, što vam ostavlja bezbroj mogućnosti koje morate iskoristiti.

Mi smo vam ovde dali neke ideje kako da iskoristeite svu moć koju zavese sa sobom nose, a vi isto tako obratite pažnju i na ostale detalje u vašem domu, jer ćete upravo uz njihovu pomoć pronaći savršenu kombinaciju za uređenje svog prostora.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*