Roletne za krovne prozore pružaju višesturku izolaciju doma, pružaju toplotnu, zvučnu i  svetlosnu izolaciju doma u skladu sa vašim potrebama pružajući savršenu udobnost porstoru. Kontrola ulaska dnevne svetlosti  omogućava da imate prijatno i funkcionalno osvetljen prostor ali i mogućnost da potpuno sprečite ulazak svetlosti. 

10.10.2019

Roletne za krovne prozore pružaju višesturku izolaciju doma, pružaju toplotnu, zvučnu i svetlosnu izolaciju doma u skladu sa vašim potrebama pružajući savršenu udobnost porstoru. Kontrola ulaska dnevne svetlosti omogućava da imate prijatno i funkcionalno osvetljen prostor ali i mogućnost da potpuno sprečite ulazak svetlosti.

Istovremeno pruža zaštitu od prekomernog upijanja sunčeve toplote. Kombinovanje unutrašnjih roletni sa spoljašnjom zaštitom od sunca Vam to i omogućava.

Lukić Rolet u svojoj ponudi ima kako spoljašnje roletne za krovne porzore, tako i unutrašnje

Spoljašnje roletne, izolacija i zaštita od svetlosti

Spoljašnje roletne pružaju toplotnu zaštitu, omogućavaju potpuno sprečavanje prodiranja svetlosti u prostoriju, pružajući izolaciju i smanjenje buke iz spoljne sredine. Na tržištu su dostupne po relativno pristupačnoj ceni, pa se prilikom izbora preporučuje provera prizvođača ail firme koja vrši ugradnju. Povoljna cena roletni često može da ukazuje na nizak kvalitet, međutim u Lukić Rolet-u je situacija potpuno drugačija jer se vodimo ekonomijom obima i ugradnjom velikog broja roletni svojim kupcima obezbeđujemo visok kvalitet po nižim cenama.

>>> Pročitajte i naš tekst na temu: Zavese kao savršen detalj za uređenje enterijera.

Električne roletne sa daljinskim upraljačem

Za nešto luksuzniju varijantu sa automatizovanim sistemom upravljanja roletna tu su električne roletne sa daljinskim upravljačem. Spoljne roletne sa daljinskim upravljačem dostupne po nešto višoj ceni ali pružaju dodatan komfor. U slučaju da je potrebno održati osvetljenost prostorije možete se odlučiti za odnosno tende. One omogućavaju blokiranje sunčevih zrake pre dolaska do prozara i time sprečavaju zagrevanje prostorije a istovremeno propuštaju dnevnu svetlost ublažavajući njenu jačinu.

Unutrašnje roletne

Kada je reč o unutrašnjim roletnama izbor je podređen vašim potrebama i ukusu. Možete izabrati prema željenoj količini sunčeve svetlosti koja se propušta u prostoriju počev od roletni za blago zamračenje, preko roletni za potpuno zamračenje do duo roletni za potpuno zamračenje. Prve se preporučuju za spavaće i dečije sobe. Omogućavaju stvaranje prijatne atmosfere u prostoriji zamračivanjem.

Roletne u kombinaciji sa rolo zavesama za potpuno zamračenje potpuno sprečavaju prodiranje svetlosti u bilo koje doba dana, proizvođači ih nude sa različitim dezenima pa se mogu uklopiti u željeni stil bez problema. Pravi su izbor za prostorije u kojima je potrebna kontrola svetlosti kako biste obezbedili miran san ili odmor.

Za višenamenske prostorije adekvatniji izbor mogu biti duo roletne za potpuno zamračenje. Osobenost ove vrste se ogleda u tome što je čine dve roletne u jednoj jedinici. U pitanju je spoj roletne za potpuno zamračivanje sa plisiranom roletno. Ova kombinacija omogućava potpunu zamračenost u svakom trenutku ali i ublaženo rasipanje svetlosti u prostoriji po potrebi.

>>> Možda će vas zanimati i naš blog na temu: Kako da osvežite dnevnu sobu novi zavesama.


Električne ili obične roletne

Pored izbora roletne koja omogućava željenu osvetljenost prostara, potrebno je da se odlučite oko željenog načina upravljanja istom. Osnovni način je ručno upravljanje sa pozicioniranjem. Unutrašnja roletna je postavljena na gornji pokrivač prozora i klizi po bočnim šinama što omogućava jednostavnost upravljanja i pozicioniranje u željenom položaju. Kako bi se dodatno olakšalo upravljanje, možete dodati šipke, pordužetke za šipke i adaptere.

Za dodatno olakšanje upotrebe postoji mogućnost izbora električnog upravljanja sa daljinskim upravljačem i elektirčnim napajanjem koji omogućava postavljanje roletne iz bilo kojeg dela prostorije. Roletne sa daljinskim upravljanjem su dostupne i sa solarnim napajanjem.

U skladu sa životnim stilom i željenom namenom prostorije, funkcionalnost prostora možete dopuniti adekvatnim izborom roletni u skladu sa vašim potrebama a uz zadržavanje njenih izolacionih karakteristika.  


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*