Jedan od najvažnijih momenata, kada ste zaposleni, a najpre na čelu jedne firme, da svoje klijente, mušterije i poslovne saradnike, već na samom početku privolite na neku vrstu saradnje.

11.10.2019

Zbog svega toga, baš kao i u svim drugim odnosima, pa tako i poslovnim, potrebno je da imate poslovni prostor koji će pri prvom susretu i sastanku učiniti da vas potencijalni klijenti upamte po nečemu dobrom – a najbolji način da to učiniti jeste da imate prijatno, profesionalno i estetski lepo uređen poslovni prostor.

Saveta za uređenje poslovnih prostora je zaista mnogo, kako onih koji se tiču samog prostora, tako i komada nameštaja, kombinacija boja, ali danas se bavimo jednim detaljom koji u velikoj meri može da promeni izgled celog prostora na bolje, a to su rolo zavese. Već neko vreme, na našem tržištu pored zebra zavesa, rolo zavese su nešto što je jako popularno, kako u uređenju domova, tako i u uređenju poslovnih prostora, što je uslovljeno njihovom praktičnošću, lepim izgledom i jednostavnom upotrebom.

Efikasnost rolo zavesa

Na prvom mestu, kada opremate poslovni prostor, potrebna je efikasnost svih detalja i komada nameštaja, jer u suprotnom postaju beznačajni i neretko ometaju funkcionisanje. Rolo zavese su veoma efikasne u tom pogledu, budući da se na samom startu jako brzo postavljaju, sasvim jednostavno možete da ih kontrolišete, da li će biti skroz spuštene ili ne, te koliko će svetlosti propuštati, što je često važno onima koji u svojim poslovnim prostorijama održavaju sastanke koji podrazumevaju projektovanje nekog sadržaja putem projektora na veće površine, kada je neophodna mračna prostorija. Samo propuštanje svetlosti određuje i to od čega su rolo zavese napravljene, pa na osnovu svojih potreba i želja birate da li je to PVC materijal, tekstil i neki od drugih ponuđenih materijala.

Jednostavna upotreba rolo zavese

Već smo rekli da se jako lako postavljaju, što rolo zavese čini odličnim rešenjem za sve poslovne prostore, ali je važnije to da se veoma lako upotrebljavaju, te ih jednostavno spuštate i podižete, a pored njih vam nisu potrebne niti druge zavese, niti često spoljašnje roletne. Kada se govori o jednostavnoj upotrebi, mora se napomenuti i da je rolo zavese jako lako održavati, što je uticalo na njihovu popularnost koja i dalje raste. Sve što je potrebno za njihovo čišćenje jeste usisivač, kako bi se usisala prašina koja na njih napada, a s vremena na vreme ih je dobro očistiti samo mekanom, vlažnom krpom, bez ikakvog abrazivnog ili drugog sredstva za čišćenje. Samim tim, dobija se odličan detalj koji ulepšava celokupni prostor, vrlo efikasan, a ujedno ne zahteva skoro nikakav trud kada je njihovo održavanje u pitanju.

Sve ove dobre strane rolo zavese postaju još bolje u trenutku kada se na umu ima i njihova estetika. Rolo zavese svakom poslovnom prostoru daju još profesionalniji, a ujedno veoma moderan izgled, budući da ravne linije i jednostavan dizajn ne mogu drugačije ni da utiču na celokupni utisak koji jedan prostor odaje. Same boje rolo zavese birate na osnovu presotalog enterijera, svojih želja i prohteva, ali ono što se većinom preporučuje za poslovne prostore jesu boje poput bele, sive, nekih krem nijansi, dok postoje i ostale boje koje se uglavnom biraju za domove i privatne objekte.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*