Bilo da li ste student, ili živite u gradu u kojem nemate svoju nekretninu, iznajmljivanje stanova može biti vrlo zgodna opcija, ali iznajmljivanje stanova prate i brojni izazovi. Svakako želite da stan u kojem stanujete ukrasite po svom ukusu i napravite atmosferu kao kod kuće, ali sva ograničenja zbog činjenice da stan nije vaš mogu znatno da vam otežaju.

13.01.2020

Bilo da li ste student, ili živite u gradu u kojem nemate svoju nekretninu, iznajmljivanje stanova može biti vrlo zgodna opcija, ali iznajmljivanje stanova prate i brojni izazovi. Svakako želite da stan u kojem stanujete ukrasite po svom ukusu i napravite atmosferu kao kod kuće, ali sva ograničenja zbog činjenice da stan nije vaš mogu znatno da vam otežaju.

Jedna od nanezgodnijih stvari kada živite u stanovima za izdavanje jeste da je nemoguće izbušiti rupe u zidovima. Kačenje umetničkih dela, kao i zavesa postaje problem, ali nemojte se obeshrabriti.

Različita jednostavna i istovremeno povoljna rešenja mogu vam pomoći da ne oštetite zidove. Danas sa vama delimo listu tretmana za prozore za osobe koje iznajmljuju stanove kako bismo vas spasili od bušenja i gubitka depozita koji ste dali poslodavcu.

Stanovi za izdavanje Novi Sad, Niš, Beograd,...ne isključuju samolepljive kuke za kačenje

Ukoliko u pretragu ukucate pojmove stanovi za izdavanje Novi Sad, stanovi za izdavanje Niš, itd, videćete da se na većini fotografija koje prate oglase (pogotovo za stanove za izdavanje i novogradnju) nema nikakvih zavesa, niti garnišni na koje bi mogle da se zakače. Zato imamo za vas vrlo jednostavno rešenje: u pitanju su samolepljive kukice.

Zavese

Samolepljive kukice za kačenje danas se mogu naći na svakom koraku. One ne samo da su jeftine, već su i idealne za sve podstanare jer odstranjuju potrebu za bušenjem rupa. Osim toga, vrlo su jednostavne za upotrebu. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, sve što vam treba jesu zavese sa alkama. Osim zavesa, ove kukice možete da koristite da zakačite na zid bilo šta, od slika do polica, to što su u pitanju stanovi za izdavanje više ne mora da bude prepreka. Jedino što je bitno jeste da pazite da težina objekta koji kačite ne bude veća od dozvoljene težine za kuku koja će pridržavati objekat. Jednostavno rešenje, zar ne?

Koristite podesive, samodržeće šipke za zavesu

Ove šipke su takođe još jedno jednostavno i brzo rešenje za iznajmljene stanove. Ukoliko niste sigurni o kakvim šipkama je reč, sigurni smo da ste se bar jednom susreli sa samodržećim šipkama za zavese za kupatilo: to su šipke koje se mogu razvući do željene dimenzije i na njihovim krajevima nalaze se držači za čiju montažu nije neophodno bušenje zida (pričvršćuju se između dva zida). Za razliku od kukica, ova opcija je mnogo efektnija, jer samodržeće šipke mogu da podnesu i zavese većih težina i pritom izgledaju najpribližnije pravim garnišnama.

Rolo zavese

Odaberite rolo zavese

Rolo zavese manjih dimenzija mogu se postaviti na vaš prozor i bez bušenja rupa. Ove zavese naročito su tražene od strane podstanara koji bi želeli da dekorišu svoj prostor, ali nemaju dozvolu da izvrše nikakve dodatne radove u stanu koji se iznajmljuje.

Konsultujte se sa stanodavcem

Dok razmišljate o varijantama kako da zaobiđete problem bušenja rupa u svom iznajmljenom stanu, najbolji savet koji vam možemo dati jeste da proverite sa svojim stanodavcem koliko je strog po ovom pitanju. Možda i sam stanodavac želi da ulepša stan koji izdaje, a nije imao ideju koji je najbolji način. U tom slučaju, na raspolaganju vam je mnogo veći izbor koji uključuje rolo zavese, trakaste, zebra zavese, roletne,...

Možda će stanodavac pristati na korekcije po pitanju stana, a postoji šansa i da vam se troškovi izrade odbiju od kirije. Nećete saznati ukoliko ne proverite. Srećno!