Prilikom uređenja bilo kog enterijera, odabir stolarije, krupnog nameštaja, ide prilično brzo i lako, međutim, tim odabirom se samo postavlja osnova koja zahteva dalje nadgradnje i ulepšavanja, kako bi na kraju sve došlo na svoje mesto i kako bi izgledalo onako kako želite.

11.10.2019


Ukoliko opremate svoju dnevnu sobu, onda verovatno imate gomilu zagonetki, razmišljanja i pitanja na koja je potrebno dati odgovore, a najpre za sve pronaći rešenje. Za dnevne sobe ima toliko detalja o kojima je potrebno razmišljati, a mi sada odvajamo jedan, koji će vam verovatno doći na red ukoliko već i nije, a to su zavese.

Iako se čini da ih je lako pronaći i odabrati, jer svi sada žele neki sličan, moderan i jednostavan stil, ipak nije sve toliko jednostavno, ali može da bude. Ono što se na našem tržištu nalazi već duže vreme, te uzima sve veću popularnost, jesu rolo zavese, koje se ugrađuju kako u domovima, tako i u poslovnim prostorima. Jer njihova jedinstvenost, lak način korišćenja i održavanja, veliki izbor boja, dezena, ali i vrsta, pružaju savršeno rešenje za svaki prostor.

Rolo zavese za dnevni boravak

Rolo zavese predstavljaju standardni oblik ovih zavese, budući da su one najduže na tržištu. One mogu biti jednobojne ili sa nekim dezenom, tako da ih uvek možete lako uklopiti u ostatak enterijera svog dnevnog boravka. Napravljene su od veoma izdržljivih, čvrstih materijala, svetlonepropusne su, zbog čega se drugačije nazivaju i unutrašnjim roletnama, potrebno je samo ih prebrisati i usisati s vremena na vreme, što sve zajedno govori dovoljno o tome da su dobar prijatelj svakog doma.

Trakaste zavese za dnevnu sobu

Kada je reč o trakastim zavesama, one se u većini slučajeva ugrađuju u poslovnim objektima, što zbog svog izgleda, što zbog same praktičnosti održavanja i skupljanja i širenja. Međutim, trakaste zavese su odličan izbor za dnevne boravke koji imaju veliki broj prozora koji su dužine zidova, sa balkonskim vratima, jer ne propuštaju svetlost, štite od toplote, a lako se skupljaju.

Zebra zavese za dnevnu sobu

Kada je reć o najpopularnijoj vrsti za domove, reklo bi se da su to definitivno zebra zavese, što zbog funkcionalnosti, što zbog odličnog, veoma modernog izgleda. One su napravljene od horizonatlnih traka, gde je jedna neprovidna, a druga providna, te se smenjuju, što im zapravo daje veoma lep i jedinstven izgled. Međutim, ovakav raspored traka ima svoju funkciju, jer pomeranjem uzice određujete koliko će zavesa svetlosti propustiti, ili pak da li ćete sasvim zamračiti prostoriju. Zebra zavese se izrađuju u različitim bojama, dezenima, pa su veoma lake i za kombinovanje uz ostatak nameštaja i detalja u dnevnom boravku.

Panelne zavese za dnevnu sobu

Panelne zavese se drugačije nazivaju i japanski zid, što upućuje da se ova vrsta rolo zavesa ne koristi isključivo za prozore i balkonska vraata. Panelne zavese se uglavnom koriste za pokrivanje širih i dužih površina, a mogu se skupljati na jednu stranu ili poput draperija, na dve strane. Osim toga, panelne zavese imaju još jednu mogućnost, a to je pregrađivanje prostorija, zbog čega je njihova popularnost sve veća, jer predstavljaju odlično rešenje za enterijera kojima je potrebna pregradnja, izgledaju vrlo lepo, moderno, a veoma su jeftino rešenje u tim slučajevima.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*