Da bismo se zaštitili od spoljnih uticaja, kao što su atmosferske padavine ili insekti, kreirana su različita sredstva. Tu su preparati, spoljne i unutrašnje roletne, ali i komarnici za vrata. Radi se o različitim rešenjima koji olakšavaju aktivnosti i život ljudi na različite načine.

11.10.2019

Komarnici za vrata su dugotrajni način da se prostor zaštiti od prodiranja uticaja, a paralelno da ne izoluju prostor, već omogućavaju prodiranje svežeg vazduha. Dosta je različitih prednosti koje imaju komarnici za vrata za ugradnju na bilo kojoj prostoriji.

Komarnici za vrata štite prostor

Važno je da prostor ima zaštitu od hladnoće, toplote, insekata, zvukova, a da ostane osvežena. Komarnici za vrata pružaju mogućnost da se postave na bilo koji deo: ulazna ili balkonska vrata. Mogu da budu nastavak aluminijumskih, PVC, drvenih ili drugih vrata. Omogućavaju zaštitu prostora, uz cirkulaciju svežeg i svežeg vazduha. Pogodni su kako za privatne, tako i za poslovne i javne prostore. Ukoliko je bitan protok vazduha, dobro je da budu više „retkog“ sastava. Ako je važno da se često prolazi, preporučuje se plisirani oblik, kako bi se jednostavno i brzo pomerala vrata. Mogu biti postavljena na već izrađena vrata, ili kao njihov deo.

Važno je da prostor ima zaštitu od hladnoće, toplote, insekata, zvukova, a da ostane osvežena.

Komarnici za vrata su praktični i moderni

Komarnici za vrata neće narušiti izgled objekta. Naprotiv, pored zaštitne funkcije, vrlo su moderni i popularni. Posebno što postoji mogućnost da se postave kao deo, odnosno nastavak aluminijumskih ili PVC vrata. Danas se najčešće postavljaju kao klizni nastavak klasičnih vrata. Mogu da budu kao „harmonika“, tačnije plisirani komarnici, kada se brzo i lako pokreću. Mogu da budu i čvršćeg sastava, gde će uticaj vetra, hladnoće i uopšte prodiranja spoljnih efekata biti onemogućen. Takođe, komarnici za vrata mogu da se postavljaju horizontalno ili vertikalno.

U zavisnosti od tog odabira, vrata se povlače levo ili desno, odnosno gore ili dole. Uz sve navedeno, praktični su jer mogu biti potpuno pričvršćeni za ram putem šrafova ili magneta. Izrađuju se u mnogim bojama i različitog su sastava i kvaliteta. Usklađuju se sa dizajnom i bojom stolarije, odnosno vrata. Daju svežinu prostoru i pružaju mogućnost da vrata budu otvorena, a da komarnici štite prostor od uticaja iz spoljnog sveta.

Komarnici za vrata se jednostavno postavljaju

Velika tražnja i popularnost koju imaju komarnici za vrata proizilaze iz svih navedenih prednosti, među kojima se ubraja još i to da se jednostavno montiraju. Ekonomični su, bez obzira da li se odnosi na ulazna ili balkonska vrata, kao i na koju vrstu se radi: panelnu, horizontalnu, vertikalnu, „harmonika“, ili neki drugi. Komarnici za vrata obuhvataju set delova koje mogu postaviti majstori, ali i pojedinci samostalno u svom domu. Osnovno je postaviti profil, na postojeća ili u kombinaciji tokom ugradnje vrata. Dodaje se mrežica i okov, da bi se vrata formirala.

Ako se dodaje na postojeći deo, to se formira sa spoljne ili unutrašnje strane balkonskih ili ulaznih vrata. Mehanizam može da bude klizni ili standardni. Najzastupljeniji su profili u beloj, braon i sivoj boji, dok je moguće poručiti i druge boje prema karti tonova. Otporni su na vremenske uslove, i mogu biti i fiksni, ili postavljeni čak sa čičak trakom. Mnogo je različitih varijanti i mogućnosti.

Komarnici za vrata su odlično rešenje za zaštitu, estetiku i uređenje prostora. Mogu se postaviti na svaki tip stolarije i maksimalno prilagoditi potrebama korisnika. Funkcionalni su, praktični i jednostavno se ugrađuju, što su važne prednosti kada se radi o zaštiti od spoljnih uticaja, i ulepšavanju prostora.

Neke od modela komarnika za vrata možete videti na OVDE.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*