I krovni prozori bi trebalo da imaju roletne. Ukoliko mislite da ne, onda sačekajte koji dan kada se uselite na potkrovlje, pa ćete shvatiti o čemu govorimo. Možda su čak roletne potrebnije za krovne pozore, nego za one obične prozore.

10.10.2019

Uglavnom se krovni prozori nalaze u potkrovljima kuća ili stanova, ali ne mora da znači, mogu to biti i vikendice i kuće u prizemlju, koje imaju krovne prozore. Ali u svakom slučaju, kao što je već rečeno roletne za krovne prozore su neophodne. Kada ste se odlučili na kupovinu, onda treba da imate u vidu koliko važnih stvari, a sve se odnose na jedno - kako izbarati dobre roletne za krovne prozore. Imamo nekoliko saveta za vas:

Pogledajte detaljno ponudu roletni

Naravno od toga uvek krećemo, gledamo ponudu detaljno i pretražujemo. Videćete da postoji veliki izbor roletni za krovne prozore i otkrićete možda nešto što do sada niste znali. Dakle, jako je važno da se toj potrazi detaljno prepustite. Ukoliko to radite veoma površno, možete doći u situaciju da izaberete nešto što i nije kako treba, nešto što nije kvalitetno i nešto što svakako neće odgovarati ni vama niti vašim potrebama. Dakle, u potpunosti se prepustite potrazi i budite detalji.

Možda će vas zanimati i naš blog na temu: Da li su rolo komarnici za vrata dobra zaštita od komaraca?

Birajte one roletne koje štite od sunca, ali i koje štite od toplote

Jasno je da se možda želite zaštiti nekada od zrakova sunca i to je sasvim jasno. Međutim, ništa vam neće značiti ukoliko odabarete roletnu koja će samo spračavati da zraci sunca dopru u vašu sobu, ali će toplotu i te kako propuštati. Dakle, jako je važno da vas te roletne na krovnim prozorima zaštite i od pretarane toplote. Jer tome na kraju krajeva i služe roletne. I sami možete da pretpostavite, a možda i znate koliko može da bude vruće na potkrovlju, zato je ovo jako važno.

Birajte tamne roletne

Nije jednostavno odabrati dobre roletne za krovne prozore, zato što one nisu baš tako normalne, kao obične roletne. Dakle, položaj je čudan i samim tim i te roletne moraju da se prilagode tom položaju i biće sasvim drugačije od onih na koje ste navikli. Međutim, važno je da kada želite vaša prostorija bude zamračena. To možete samo ukoliko odabarete tamnije roletne i one roletne koje ni na koji način ne propuštaju svetlost. Prilikom odabira tražite garanciju da će to zaista i biti tako.

Roletne za krovne prozore Lukic rolet 1

Birajte one koje mogu da se podešavaju

Možda će vam nekada značiti da imate roletne koje mogu da se podešavaju. Preciznije rečeno one roletne koje mogu da se spuste samo do pola ili do jedne četvrtine ili one roletne koje mogu da se ostave u bilo kojem položaju. To je jako važno, zato što će vam ova opcija i te kako značiti. Međutim, ukoliko odabarete one roletne za krovne prozore koje mogu da budu samo spuštene ili samo podignute, onda to možete da vam nekada pravi problem.

Možda će vas zanimati i zašto ne bi trebalo kupovati polovne tende za terase.

Birajte roletne koje vas štite od insekata, a opet propuštaju vazudh

Najbolje su one roletne za krovne prozore, koje se prilagođavaju prozoru. I koje su navučene čak i onda kada je prozor otvoren. Na ovaj način roletne za krovne prozore vas pre svega štite od sunca, od toplote, ali i ne dopuštaju da insekti uđu u vašu sobu što je izuzetno važno, pogotovu u letnjim mesecima.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*