Kada želite da vaša terasa dobije još neku funkciju koja bi dobro došla u organizaciji prostora u kom živite i radite, pred vama će se naći brojne mogućnosti.

30.06.2021

 

Često možemo čuti da se više govori o zastakljivanju terase nego o ostavljanju terase kao dela stambenog i poslovnog prostora u prvobitnoj ulozi. Treba nam zatvorena terasa preko zime, a otvorena preko leta. Dobro bi nam došlo da u jednom delu godine terasu koristimo kao prostor za odlaganje, a u drugom delu godine za ispijanje kafe na svežem jutarnjem vazduhu. Pored svih načina za zatvaranje terase, treba nam onaj koji će uspostaviti kompromis između svega pomenutog, uz to da ne košta mnogo, da montaža nije previše komplikovana i da ne zahteva puno vremena. Tada pre svega treba da razmislimo o zatvaranju terase roletnama.


Kakve sve roletne za zatvaranje terase postoje

Kada ste se između svih opcija za zatvaranje terase odlučili za zatvaranje roletnama, ispred vas se ponovo nalazi situacija u kojoj treba da izaberete kakvim roletnama zatvoriti terasu. Da li da to budu aluminijumske roletne ili  plastične, odnosno PVC roletne? Da biste mogli da donesete pravu odluku, odluku koja će ispoštovati sve parametre koje ste postavili kao ključne, neophodno je pre svega da se informišete o tome koje su karakteristike postojećih roletni za terasu i šta je ono najbolje što naše tržište nudi. Zato će dalje u tekstu biti reči upravo o vrstama roletni za zatvaranje terase, da bismo vam pomogli da odlučite koja vama najviše odgovara.


Aluminijumske roletne za zatvaranje terase

Kada je reč o aluminijumskim roletnama, naješće se one pominju kao prva opcija u odabiru. Pored toga što se koriste za prozore i vrata, i to pre svega da bi zaštitile stolariju od različitih vremenskih uslova, navode se njihove brojne dobre karakteristike za zatvaranje terasa i balkona. Kada je estetski aspekt u pitanju, aluminijumske roletne za zatvaranje terase mogu biti u različitim bojama, i to u standardnoj beloj, zatim braon i sivoj boji. Međutim, ukoliko izaberete svakako efektnije roletne u braon ili sivoj boji, morate imati na umu i to da one utiču na količinu svetlosti u prostorijama koje dobijaju svetlost sa terase, odnosno da bela boja roletni bolje reflektuje prirodnu i svetlost uopšte. Stručnjaci najčešće preporučuju aluminijumske roletne upravo zbog njihove jačine i otpornosti.


Plastične/PVC roletne za zatvaranje terase

Kada je u pitanju zvučna I toplotna izolacija, PVC roletne za zatvaranje terase su odličan izbor. Ukoliko želite da ušedite energiu koju koristite za zagrevanje, odnosno hlađenje prostorija, PVC roletne vam upravo to omogućuju. Posebni se preporučuju za terase koje se nalaze na severnoj strani, gde sunca u toku dana ima najmanje. Ukoliko želite da vaš račun za električnu energiju bude niži, da u toku leta uštedite na korišćenju klima uređaja, a zimi na korišćenju energenata potrebnih za zagevanje, ugrađivanjem PVC roletni ćete baš to i postići. Dobra strana ove vrste roletni je i ta što se na njih može ugraditi sistem za zaključavanje, što će podići nivo bezbednosti vašeg životnog ili poslovnog prostora. 

Ukoliko želite kvalitetnu ugradnju roletni uvek možete da angažujete proverenu firmu Lukić Rolet iz Beograda koja se već duži niz godina bavi ugradnjom roletni. Za sve dodatne informacije možete pozvati putem broja telefona  064 / 225 05 49 i 011 / 394 77 42 ili zakazati preko maila.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*