Život u gradu nosi gustu naseljenost i jako malo privatnosti na otvorenim delovima stanova – terasama.

27.01.2022


Da bi se i ovaj korisni deo stana mogao upotrebljavati, trebalo bi koristiti jedan od zaklona za terase koji nemaju samo opciju fizičke barijere već štite od sunca, vetra i ulepšavaju prostor kako spolja tako i unutra.

Drvena zaštita za terase

Jedna od čestih opcija koja se koristi na terasama jesu drvene barijere različite konstrukcije. Negde su to gusto postavljene poprečne letvice, negde je to konstrukcija koja služi kao podloga za zeleni zid ili pleteni zakloni za terase.

Drvena zaštita se mora redovno održavati inače će brzo propasti od atmosferskih prilika. Nisu dobri ni za vetrovita područja, traže fiksiranje u više tačaka i treća velika mana je to što ne postoji mogućnost brzog sklanjanja pa su trajni deo terase i kada smetaju. Zbog toga se često menjaju za trajnije i izdržljivije modele.

Platneni zakloni za terase

Vertikalne tende su odlična opcija za kreiranje veće privatnosti na terasama i mogu da pomognu da se zaklonite od neželjenih pogleda onda kada to želite, a da se one namotaju i sklone onda kada za tim nema potrebe.

Bolja su opcija za balkone koji su otvoreni sa jedne strane nego terase i rizično ih je  postavljati na terase visokih stanova koji su konstantno vetrovite. Mehanizam je čvrst, ali platno bi trebalo skupiti kada je vetar jak pa tenda neće imati svoju punu funkciju.

Idealna zaštita od pogleda za terasu

Roletne za terase su najbolji način da se brzo i efikasno terase zatvore, ali i ovakva pregrada skloni onda kada za to nema više potrebe.

Firma Lukić Rolet se bavi proizvodnjom i ugradnjom roletni najboljeg kvaliteta što je jako važno kada je reč o ovakvim vrstama zaklona za terase. Ugrađuju se ALU roletne za terase jer ne otežavaju konstrukciju, a otporne su i na jake udare vetra i na jako sunce, ali i na druge opasne vremenske prilike.

Ovako se dobija potpuna zaštita od pogleda na terasu, ali i zaštita od kiše, ulaska spoljnih temperatura i efikasno potpuno blokiranje neželjenih pogleda na terasu. Pri tome, roletne za terase se izrađuju u različitim bojama pa se mogu uklopiti uz svaku fasadu i ne odudarati puno kada se one spuste.

Plastična i metalna konstrukcija

Slično drvenoj konstrukciji, na nekim terasama se postavljaju i plastični i metalno plastični panoi koji služe za fizičku barijeru i zaštitu od pogleda na terasu.

Metalne pregrade su izdržljivije na udare vetra, ali se svaka od njih ne može lako skloniti i postaje sastavni deo terasa pa treba dobro razmisliti koliko je ovo zapravo dobar način za zatvaranja terasa.

Izbor pravilnog zaklona za terase je izuzetno važan ako postoji želja da se jednom uloži i trajno reši problem. Roletne za terase su čvrste, izdržljive, lako se spuštaju, lako podižu i efikasno zaklanjaju pogled kada god je to potrebno.

Da bi funkcionisale perfektno važno je da su kvalitetno proizvedene po meri i kvalitetno postavljene tako da se mora angažovati firma sa iskustvom i renomeom u ovoj oblasti.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*