Leto predstavlja pravo vreme da uredite i osvežite vaše terase ili dvorišta. Ipak treba voditi računa o detaljima i uklopiti ih na pravi način da bi od vaših dvorišta ili terasa stvorili prave oaze za opuštanje i uživanje. Zato planirajte unapred. Prvo je potrebno da sagledate prostor koji želite da sredite.

15.06.2020

 Zatm da pažljivo izaberete nameštaj za sedenje, odlučite koje ćete biljke zasaditi i odrediti gde će se nalaziti. Morate obratiti pažnju sa koje strane vam je locirana terasa ili dvorište-da li je na sunčanoj strani ili ne. U tom slučaju mogli biste da razmislite o ugradnji vertikalne tende, koje su odlične kako za rano proleće tako i za vrele letnje dane. Takođe ne zaboravite ukoliko imate decu morate da obezbedite kutak za njihovo igranje.

Uložite u kvalitetnu garnituru za sedenje i vertikalnu tendu

Pored biljaka i dekorativnog cveća koje predstavljaju pravi cvetni dekor svakoj terasi ili dvorištu, veliku pažnju treba obratiti prilikom odabira kvalitetne garniture za sedenje koji je bitan za uređenje vaše terase. Ukoliko planirate da veći deo vremena provodite baš na terasi i uživate u svakom trenutku vašeg kutka, morate da  mislite na zaštitu kako samih biljaka, koje bi od prevelike sunčeve toplote mogle da se osuše, tako i na zaštitu vaše garniture koja bi mogla veoma lako da izbledi ukoliko je izložena suncu. Mnogi bi mogli ovog leta ozbiljno da razmisle o ugradnji vertikalne tende. 

Ukoliko se odlučite na ovaj potez, pozovite nas i za vas ćemo napraviti posebnu ponudu za ugradnju vertikalnih tendi.

Ako volite uživanje na otvorenom, a opet želite da vaš prostor izgleda otmeno i elegantno, vertikalne tende predstavljaju pravo rešenje. Sama montaža vertikalne tende nije komplikovana, postavljaju se na zid ili plafon i možete da birate sa ručnim ili elektro-motornim pogonom.  Pored toga što predstavlja pravi odabir za zaštitu od sunca, tenda  pravi prirodnu hladovinu i spušta temperaturu za nekoliko stepeni. Takođe može da posluži i za žaštitu od iznenadne letnje kiše, tako da možete u svakoj prilici da uživate na vašoj terasi. Kada je u pitanju odabir platna na vertikalnoj tendi, danas se prave od raznih boja i dezena, tako da ćete  uvek moći da ih uklopite u vaš postojeći enterijer. Ono što je bitno gledajte da platno na tendi bude kvalitetno, impregnisano sa UV zaštitom i  da konstrukcija bude od aluminijumskog čelika. Takođe tende mogu da budu pravi pogodak i za dvorišta.

Održavanje vertikalnih tendi

Ukoliko želite da vaša terasa izgleda lepo i čisto morate redovno da je održavate. To se ne odnosi samo na pod terese, već morate redovno da čistite i vaše tende. Prašina, ptičiji izmet, mrlje od kiše mogu da naruše ne samo izgled vaše tende, već mogu  trajno oštetiti platno od kojeg su tende napravljene. Redovnim održavanjem i pranjem produžićete vek trajanja vaše tende. Samo održavanje nije komplikovano, voda i blagi deterdženti su sasvim dovoljni da biste oprali tendu od prljavštine. Nakon pranja preporučena je upotreba određenih sredstava za održavanje tendi, ne kupujte nasumično proizvode, već koristite one koje su vam preporučili vaši prodavci tende.  Odgovarajućom zaštitom uživaćete u vašoj maloj oazi duži niz godina.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*