Pravo je vreme da zaštitite terase, stvorite hladovinu i neometano uživate u svakom toplom danu.

25.03.2021

Tende za terase su jedini pravi izbor koji donosi zasenčenje prostora i prijatnije temperature kada god to poželite.

Da bi pravilno odlučili treba i da znate kakva je razlika među platnima, koliko su izdržljivija, da li da birate kose ili vertikalne, sa mehanizmom ili bez njega… Ulaganjem u najadekvatniji model dobijate trajno rešavanje problema vrućine na balkonima i višegodišnju zaštitu bez dodatnih ulaganja.

Izbor platna za tende za terase

Nekadašnji modeli tendi se dosta razlikuju od modernih varijanti i ne samo u sistemu skupljanja već i u izboru platna.

PVC platna za tende za terase su najpoznatiji modeli. Reč je o poliesteru velike tvrdoće koji ima PVC premaz i obično je lakiran sa gornje strane. Najčešće ih viđamo na fiksnim tendama, a izrađuju se u raznim bojama i dezenima tako da se lepo uklapaju uz svaki enterijer.

Akrilna platna su izrađena od akrilnih vlakana i otporna su na bleđenje što je važno kada se bira platno za tende za terase. Ovo su modernije varijante koje susrećemo svuda. Deluju kao komad običnog platna, ali imaju premaz koji im daje UV otpornost, vodonepropusnost, otporni su na prašinu, mraz, habanje, istezanje i skupljanje.

Akrilna platna su toliko dobra da im je primarna upotreba u nautici, ali su odlična i za svaki model tendi, i fiksne i mobilne.

Platna se boje u dezenima po želji kupca tako da garantuju ostvarivanje svake zamisli. Nove generacije platna su dugotrajne, otporne na temperaturne ekstreme i vetar. U kombinaciji sa izdržljivom konstrukcijom čine najbolji sistem spoljašnje zaštite od sunca.

Sve traženije – vertikalne tende za terase

Postoje brojni modeli tendi: poluoble, ravne, fiksne, vertikalne tende za terase…  Koji ćete model i odabrati zavisi najpre od karakteristika vašeg balkona i koja vrsta tende zaista ima mogućnost da napravi najbolju hladovinu.

Ravne tende imaju mogućnost podešavanja nagiba i imaju dobar efekat tamo gde je montiranje niže i može da se stvori hlad.

Ipak, u mnogim situacijama vertikalne tende za terase čine mnogo bolji odabir. Razlog je u tome što se platno spušta vertikalno čime se pravi bolji hlad i ima veća kontrola u odnosu na poziciju sunca.

Pošto predstavljaju svojevrsne zavese obezbeđuju i privatnost na terasi onda kada to vama treba. Raspitajte se i za modele koji se pomeraju levo desno po vođicama ili o modelima koji ipak mogu da imaju neki nagib kada je to potrebno.

U našoj ponudi možete pronaći tende za terasetende za dvorištatende za bašte vrhunskog kvaiteta.

Kao i drugi modeli, i vertikalne tende za terase se mogu ručno spuštati i podizati ili uz pomoć elektromotora. Postoji mogućnost da imaju i senzor koji ih aktivina kada dopire direktna svetlost, a podiže ih kada duva jak vetar ili kada je mrak. 

Za više informacija pozovite nas putem telefona 064 / 225 05 49 ili nas kontaktirajte putem forme na našem sajtu.

Ne morate čeznuti za terasama koje gledate u novinama! Odaberite baštenski nameštaj, zanimljive saksije sa biljkama, a hladovina tende za terase će se postarati da uživate od jutra do mraka u prijatnoj temperaturi! Imaćete i niže troškove za hlađenje unutrašnjeg prostora tako da tende vremenom same sebe isplate


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*