Ako se fokusiramo na tržište zavesa, videćemo da se asortiman znatno izmenio naročito ako ga uporedimo sa periodom pre nekoliko godina.

14.01.2021

Najnoviji trend u trgovini postaju zebra zavese koje su sve zastupljenije kako u domovima, tako i u poslovnim objektima. Ono što je interesantno i što sve potencijalne kupce zanima jeste kako se formira njihova cena. Ona se određuje po kvadratu. Za početak važno je premeriti prozore kako bi se odredile tačne dimenzije (širina i visina). Nakon toga, cene možete proveriti na primer preko prodavaca koji se oglašavaju online. Na google-u ukucajte frazu „zebra zavese cena po kvadratu“, a zatim sami izračunajte koliko bi vas sve ukupno koštalo. 

Kada su u pitanju zebra zavese cena zavisi od različitih faktora. U tekstu koji sledi predstavićemo vam neke od najvažnijih. Nakon toga, biće vam jasnije koliko ćete približno novca morati da izdvojite za ovu vrstu dekorativnog detalja koji danas krasi mnoge domove i kancelarije. 


Izbor platna za zebra zavese kao bitan element za određivanje cene


Svi modeli zebra zavesa u svom sastavu imaju kvalitetna anti-alergijska dvoslojna platna koja su vrlo izdržljiva što znači da imaju dug vek trajanja. Širok asortiman platna za zebra zavese omogućava svakom kupcu da pronađe odgovarajući model za sebe, od jednobojnih do šarenih dezena. Takođe, u zavisnosti od toga za koju vrstu platna se odlučite, zavisi i koliko će vas koštati kupovina zebra zavesa. 

Naime, što je materijal od kog su zebra zavese izrađene kvalitetniji to će biti veća cena po kvadratu. Mnogi prodavci ukupnu cenu zebra zavese formiraju tako što svakom platnu dodele određeni koeficijent (kvalitetnija platna imaju viša, ona manje kvalitetna niži koeficijent), koji se zatim množi sa cenom po kvadratu. Na sve ovo trebali biste da uračunate i troškove montaže jer oni kod većine trgovaca nisu uračunati u cenu i predstavljaju dodatnu stavku koja povećava konačnu cenu. 


Izbor dezena kao dodatni faktor koji utiče na formiranje cene zebra zavesa


Kada su u pitanju zebra zavese dezeni danas možete ih pronaći u različitim nijansama boja i krojevima. Sve one u svojoj osnovi imaju pruge koje mogu biti šire ili uže tj. mogu se kretati u rasponu od devet do trinaest centimetara u proseku. Takođe, kod nekih dezena su prisutne glatke pruge, dok druge modele karakteriše reljefasta struktura. Posebno su interesantni oni modeli zavesa kod kojih postoji prelaz pruga od svetlijih ka tamnijim nijansama. 

Takozvane dan noć zavese možete kupiti u raznovrsnim dezenima (u bolje snabdevenim trgovinama možete pronaći preko sto dezena, od onih elegantnijih do jednostavnijih), a od samog izbora zavisiće i cena zebra zavesa. 


Montaža zebra zavesa kao bitan element prilikom određivanja cene


Nakon što ste se opredeli za platno kao i za onu vrstu dezena koji se uklapa u vaš enterijer, možete dobiti približnu cenu zebra zavesa. Prilikom kupovine zavesa, obavezno se kod prodavaca raspitajte da li je montaža zebra zavesa uračunata u cenu. Neki saloni nude besplatnu ugradnju, dok se kod drugih ova vrsta usluge dodatno naplaćuje. 

Samo montiranje nije jednostavno, što znači da ćete morati da angažujete nekog majstora koji se razume u postavljanje i aktiviranje mehanizma. Većina salona ima svoje majstore koje šalju na teren po potrebi. Što se tiče cene montaže, ona uglavnom zavisi od toga da li se zebra zavesa ugrađuje na staklenu površinu prozora ili direktno u plafon. 

Kod nas možete poručiti zebra zavesu po meri  i dobiti besplatnu montažu!

 011/394 7742,  064/225 0549


Koliko se danas kupovina zebra zavesa isplati?


Ako se uporede sa ostalim vrstama zavesa kao na primer sa klasičnim trikotažnim ili trakastim zavesama, videćete da ćete za kupovinu zebra zavesa morati da izdvojite nešto više novca. Ipak, razlika u ceni je zanemarljiva, s obzirom na to da su se zebra zavese pokazale vrlo praktičnim za upotrebu, a o tome govori upravo gro zadovoljnih korisnika. 

Ne samo da su po svojoj prirodi vrlo moderne, one predstavljaju savršen izbor bilo da se radi o opremanju stana ili kancelarije. Ukoliko ste tip osobe koja voli uvek da bude u trendu naročito kada se radi o opremanju svog stambenog prostora, zebra zavese su idealne za vas. Vaš dom će odisati sofisticiranošću i elegancijom kakvu niste imali do sada. 


Zbog čega biste trebali da izaberete upravo zebra zavese?


Svako ko je imao priliku da čuje nešto o zebra zavesama, bilo od prijatelja ili rođaka, sigurno da je bilo samo u pozitivnom kontekstu. Pre svega zbog toga što imaju brojne prednosti koje ih stavljaju u prvi plan u odnosu na druge vrste zavesa. 

Pored toga što ćete imati još jedan moderan dekorativni element u svom stanu, bićete oduševljeni mehanizmom po kom zebra zavese funkcionišu. Naime, pomoću lančića sa strane sami možete pomerati platna i regulisati količinu dnevne svetlosti koju želite da imate, pa tako možete dobiti efekat većeg osvetljenja, ili, ukoliko vam tako više odgovara, prostor u kojem boravite možete potpuno zamračiti.  

Sa druge strane, zebra zavese su napravljene od platna koja su anti-alergijska, pa su idealan izbor za sve one koji imaju neku vrstu alergije na grinje ili prašinu. Takođe, ono po čemu su specifične u odnosu na npr. trikotažne zavese je to što ne upijaju nikakve mirise u kuhinji, kao ni duvanski dim i ostale neprijatne mirise. 

Održavanje zebra zavesa je toliko jednostavno i ne zahteva puno izdvojenog vremena. Čak naprotiv. Dovoljno je da samo jednom mesečno vlažnom krpom prebrišete platna i uvek ćete imati čiste i blistave zavese. Dakle, pamučna krpa i malo mlake vode je sve što će vam biti potrebno. Upotreba hemijskih sredstava kao i pranje u mašini se nikako ne preporučuje. U suprotnom, zavese mogu biti trajno oštećene. 


Zebra zavese su savršen izbor kako za stan tako i za sve vrste poslovnih prostorija


Danas možete primetiti da se zebra zavese koriste kako u samom enterijeru doma, tako i mnogim kancelarijama. Moderan izgled kao i praktičnost prilikom upotrebe svrstava ovu vrstu zavesa u sve traženije na tržištu. U domaćinstvima, zebra zavese se mogu uklopiti u svaki ambijent, bilo da je reč o prostoru koji odiše elegancijom, bilo o prostoru u kojem dominira rustičnost. 

Većina kancelarija danas ima neki od jednostavnijih modela zebra zavesa svedenijih i neutralnijih boja poput bež ili svetlo sive. Na taj način one su primetne, ali ne toliko upadljive, baš kako i treba da budu. 

Ukoliko se i vi interesujete da svoj dom ili poslovni prostor oplemenite ovom vrstom zavesa, savetujemo vas da već danas krenete u potragu za savršenim modelom. Veliki broj dezena kao i široku paletu kvalitetnih modela zebra zavesa i drugih proizvoda možete pogledati na sajtu fime Lukić Rolet- https://lukicrolet.rs/ . Možete nas pozvati ili kontaktirati putem maila i raspitati u pogledu cena.Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*