Spoljašnje roletne su postale neophodnost. Prostor je leti hladniji, zimi topliji, imate privatnost i zamračivanje onda kada to želite.

29.07.2021


Kod krovnih prozora potreba za njima je još izraženija jer temperatura više oscilira, a svetlost koja ulazi je direktna i smeta normalnom funkcionisanju.

Zbog toga su proizvedene posebne vrste roletni za krovne prozore koje mogu biti unutrašnje i spoljne, lakše tako da ne otežavaju konstrukciju krova, a opet da pruže sve pogodnosti kao da je bilo koji drugi prozor u pitanju.

Nastavite sa čitanjem i dozvolite da vam detaljno predstavimo kakve koristi dobijate ako postavite roletne na prozore na krovu.


Spoljašnje roletne za krovne prozore – jedinstvene prednosti

Kao što im samo ime kaže, ove roletne za krovne prozore se montiraju spolja, ali ne smetaju posebnom načinu otvaranja krovnih prozora. Proizvedene su od lakog aluminijuma u boji po želji i funkcionišu besprekorno decenijama.

Naime, ova roletna izgleda kao i klasična varijanta, ali kada se prozor otvara, rotira se i kliza po vođicama roletne dok je podignuta. Ručno upravljanje nudi dva položaja – roletna je ili podignuta ili spuštena, a električno podizači mogu da propuštaju više ili manje svetla. Pošto su električni podizači skuplji na kupcima je da odluče da li žele da plate više za lakšu upotrebu ili im ne smeta ručno podizanje.

Spoljašnje roletne za krovne prozore su bolji temperaturni izolator, ali su jedine koje štite prozor u slučaju grada ili drugih pretnji koje mogu da oštete i ram i staklo. Zato se često kombinuju sa unutrašnjim sistemima za zamračivanje i tako ostvaruju maksimalne uštede.


Unutrašnje roletne za prozore na krovu – i dekoracija i funkcionalnost

Ove roletne za krovne prozore se montiraju sa unutrašnje strane stakla i za razliku od spoljašnjeg modela od aluminijuma, ovaj se pravi od platna koje je od debljeg ili gušćeg materijala. Unutrašnje roletne mogu biti sa delimičnim propuštanjem svetla ili sa potpunom blokadom, mogu biti dobri termički izolatori ili kombinacija ovih modela.

Za dnevne sobe se najčešće uzimaju delimično propusne roletne koje su i dekoracija na prozoru, ali i zaštita od jakog sunca i omogućavaju delimično zasenčenje prostorije.

U spavaćim sobama se češće postavljaju roletne za krovne prozore koje u potpunosti blokiraju svetlo i tako daju privatnost i kvalitetniji san. Naročito su popularne tamo gde nije ugrađena spoljašnja roletna tako da se prozor ipak potpuno zamračuje.

Roletne se postavljaju direktno ispred stakla i ne smetaju korišćenju i nagibu prozora. Upravljanje može biti ručno, ali je dobro razmisliti i o električnim podizačima naročito tamo gde pristup prozoru nije uvek jednostavan.

Platna se izrađuju u bezbroj boja i dezena tako da se mogu uklopiti u dizan svakog prostora. Kaže se da su ovo nove generacije zavesa jer se sa ovim roletnama na krovnim prozorima dobija i dekorativni zastor, ali i delimično ili potpuno blokiranje svetla što je ogromna prednost za tavanski prostor.

Pozovite firmu Lukić Rolet na brojeve telefona:   064 / 225 05 49 i 011 / 394 77 42 ili zakazati preko maila  i saznajte sve o fenomenalnoj ponudi koju imaju za svaki prozor, za svaku prostoriju. Budite deo ogromnog broja zadovoljnih klijenata i već sutra uživajte u prijatnijoj temperaturi u potkrovlju!
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*