Zbog korišćenja godišnjeg odmora nećemo biti u mogućnosti da vam pružimo usluge u periodu od 12.05 do 20.05. Hvala na razumevanju.


Ako želite energetski efikasan prostor značajna prednost je ugradnja roletni kao dodatna zaštita od spoljnih vremenskih prilika. Poznato je da se samo preko prozora može gubiti i preko 50% ukupnih gubitaka energije jednog prostora, pa se ulaganje u ugradnju roletni svakako isplati.

07.02.2020

Spoljašnje roletne – sve što treba da znate

Spoljne roletne se ugrađuju na postojeće prozore, sa spoljne strane stakla. Ovakve roletne smanjuju spoljašnji dodir hladnog i toplog vazduha i time ne samo da su dobar izolator preko stakla, već i štite stolariju od uticaja vremena.

U ponudi su PVC roletne, aluminijumske ili njihova kombinacija i biraju se prema mestu na kom će stajati (izloženost vetru, suncu, veličina roletne..). Stalno se unapređuju pa najnovija opcija je ugradnja roletni ispod fasadne izolacije i to su tzv.podfasadne roletne. Kutija se smešta unutar fasadne izolacije čime se estetski ostvaruje potpuno novi izgled roletni na stolariji. Za dodatnu komociju pri korišćenju tu je i elekto-motor za elektronsko podizanje i spuštanje, zgodno zar ne?


Roletne Lukic Rolet


U svakom slučaju, kakve god roletne odabrali očekujte osetno topliji prostor zimi, a leti hladnije prostorije.

I za kose prozore postoji rešenje – roletne za krovne prozore

Ko je boravio u potkrovnim prostorijama zna koliko se kroz krovne prozore zimi hladi prostor, a leti  greje pa je ugradnja roletni neophodna. Postoje različite vrste koje propuštaju više ili manje svetlosti, ali kad je reč o termičkoj izolaciji birajte one koje imaju dvostruku tkaninu, sa aluminijumskim slojem između. Samo tako ćete poboljšati izolaciju i preko 30%, biće osetno toplije zimi, a hladnije leti.


Roletne za terasu

Za razliku od klasičnog zastakljivanja gde se otvaranjem krila gubi unutrašnja raspoloživa površina, ugradnja roletni donosi dodatni prostor i smanjuje energetske gubitke preko balkonskih vrata jer postoji barijera od hladnog vazduha. Ugradnja  roletne za terasu je laka, ali treba biti obazriv pa ako je reč o južnoj strani birajte aluminijumske jer će bolje podneti letnji period. Reč je o velikim površinama roletni pa je jako bitno da izaberete proverenog kvalitetnog proizvođača.


Rolete za terasu Lukic Rolet
Rolete za terasu Lukic Rolet 1
Od čega zavisi cena roletni

Kada pretražujete kategoriju „ roletne cena „ videćete šarenoliki rezultat. Za roletne cena je možda najrazličitija prema materijalu od kog se prave pa su PVC roletne jeftinije nego aluminijumske i to je činjenica svugde. Ali cenu ne određuje samo to.

Cenu određuje i izbor mehanizma za podizanje roletni, pa su skuplje one sa električnim motorom, nego koje se podižu mehanički kanapom. Doplatite i za one koje imaju bolju izolaciju kutije, kada jednom uložite u kvalitet imaćete odlične roletne za višedecenijsku upotrebu. Ugradnja roletni bi trebala da bude uključena u ukupnu cenu i to treba proveriti sa proizvođačem.

Nećete verovati koliko će vam troškovi za grejanje biti manji a prostor topliji dok ne ugradite roletne kao dodatni izolator. Zimi se i po nekoliko meseci temperatura koleba oko nule čime je neophodnije pronaći adekvatnu varijantu za zadržavanje toplote u prostoru. Leti barem kada zađe sunce imamo odmor od vrućine, a zimi ni toliko. Zato se nekako uvek gleda adekvatnija izolacija za hladnoću, nego što je potrebna leti, a sa roletnama dobijate oboje!Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*