Opremanje hotela je važan segment uređenja i cilj je da se kreira prijatan ambijent i luksuzno okruženje za sve posetioce.


28.11.2022

Enterijer u hotelu jasno pokazuje kakvu uslugu možete dobiti čak i pre nego što istražite konkretnu ponudu hotela. On je dobrodošlica svakom putniku i kreira prijatnu atmosferu za boravak mnogo bolje nego bilo koja usluga koja se može ponuditi gostu.

Opremanje hotela je mnogo više od uređenja

Opremanje hotela je izazovan posao jer je cilj da se kreira jedinstveno okruženje, luksuzno, a prijatno, elegantno i uz što niže troškove.

Gosti čak i nesvesno kreiraju mišljenje o hotelu na osnovu enterijera, mnogo pre nego što odsednu u sobi ili probaju obrok. To je prvi utisak koji se teško popravlja, a naročito ako budući gosti traže hotel putem internet ponude i nemaju priliku da vide unutrašnjost uživo.

Upravo zbog svega toga je menadžmentu hotela jako važno da se istaknu i ostanu u lepoj uspomeni pa da im se takav gost vrati i preporuči i drugim ljudima.

Ono što je pored cene koštanja važno, a menadžment to zna, i održavanje enterijera je skupo pa je potrebno pronaći spoj elegancije, niske cene i jeftinog održavanja kada god je to moguće.

Rolo i zebra zavese – izbor hotela sa 5 zvezdica

Rolo zavese su zavese sa sistemom i imaju jednostruko platno koje delimično propušta svetlo ili ga u potpunosti blokira. 

Za razliku od njih, zebra zavese se proizvode kao dvostruko platno sa poprečnim prugama, gušćim i tanjim pa se delimično propušta svetlo ili u potpunosti zamračuje prostor.

Ne postoji model koji ima takvu suptilnu eleganciju ne privlačeći pažnju na sebe, ali da ujedno i kreira luksuzan izgled prostorije koja je vidljiva i prolaznicima spolja.

Modeli nisu skupi naročito kada se ima na umu da se ne skidaju, ne menjaju i ne peru klasično, već se brišu mokrom krpom. U hotelima to čini važnu stavku i veliku uštedu pa su oni sa 5 zvezdica među prvima prešli na rolo i zebra zavese.

Zavese su anti-bakterijske i ne prljaju se pa će i svaki gost osetiti razliku i ceniti promenu, a takav gost postaje stalan.

Rasveta za luksuzno okruženje

Hoteli čine velike površine koji zahtevaju veliki broj rasvetnih tela kako za osnovnu namenu tako i za dekoraciju.

Isto kao i rolo zavese, i ovde se može postići ušteda i luksuzno okruženje ako se odaberu LED svetla, bilo da su to plafonjerke, visilice ili zidne lampe. Svaka vrsta donosi elegantan dizajn i do 10 puta manju potrošnju energije. 

Ova rasveta je isplativa i zato što traje godinama bez pregorevanja, ali se postavlja najpre zbog toga što je odličan način da se kreira prijatno okruženje, luksuzno i uređeno sa puno stila i ukusa.

Hoteli dobijaju zvezdice na osnovu više faktora, a da bi se dobilo svih 5 potrebno je ispuniti brojne uslove. Jedan od njih je i uređenje enterijera pa je važno da  opremanje hotela bude kvalitetno i efektno.

Neka vaš objekat poželi dobrodošlicu svakom gostu, neka se svaki posetilac oseća prijatno, a vama celokupno ulaganje ne bude veliki izdatak.

Jedan od saradnika može biti i firma Lukić Rolet koja ima renome i višegodišnje iskustvo. Potražite ostale i uredite hotel po svetskim standardima.Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*