Volimo proleće zato što nosi tople dane i vreme je dugih druženja na otvorenom, posebno su intimna druženja sa prijateljima na terasama.

28.04.2022


Medjutim, desi se proleće poput ovog, da nam vreme ne dozvoli zabave na otvorenom koje toliko svi volimo. Nema razloga da robujemo vremenu, lako je natkrivanje terase, ideje i rešenje koje će nam omogućiti da terasu ušuškamo u prostor za fantastičnu zabavu su lako dostupne, ukoliko se zainteresujete. Kada jednom rešimo taj problem otvorenog prostora, rešenje nam ostaje kao dugotrajni saveznik u nameri da nam svaka zabava bude za pamćenje. 

Roletne za terasu kao jedan od načina za natkrivanje, dobijanje  prostora i uštedu energije

Postoji nekoliko načina za natkrivanje terase ideje idu od savremenih modernih dizajnerskih rešenja do jednostavnih produženih krovnih konstrukcija. Ako razmišljate o mogućim rešenjima, najlakše i najpovoljnije je dodavanje tanke ekstenzivne konstrukcije koja se postavlja na mentalnim gredama. Ukoliko želite da Vam okruženje na terasiju deluje što prirodnije, da uklopite terasu u eksterijer dvorišta, zelenilo i biljke u dvorištu onda razmislite o drvenim mrežastim konstrukcijama koje možete da natkrijete puzavicama i da u takvom rustičnom ambijentu, uz kamin i svećnjake opušteno ispijate kafu. Na samo nekoliko koraka od dnevne sobe imaćete romantično utočište. Pored ovih načina, postoji još jedan koji daje mesto kompromisu, ako za vreme hladnih meseci želite da zatvorite terasu, a za vreme toplih da je otvorite i ako mislite o uštedi i energetskoj efikasnosti,  onda su roletne pravo rešenje. U svetu se sve više govori o energetskoj efikasnosti, jedna od najvažnijih tema savremenog sveta. Iako je u svetu ta ideja daleko razvijenija i kod nas se sve više misli o uštedi energije. Kako bi se uštedela energija, pored izolazije i dobre stolarije, roletne su još jedan važan faktor, posebno ako je reč o roletnama za terasu. Sigurno ćete uštedeti energiju koju zimi trošite za grejanje, a leti za hladjenje, a osim uštede energije, dobrobit ovakvog načina zatvaranja terase je što dobijate još jednu prostoriju u stanu, leti terasu, a zimi, kada je zatvorite, može da Vam posluži za odlaganje stvari i namirnica. 

Platnene tende i duh mediterana na terasi

Tende za terase su odlično rešenje za one koji ne vole trajna rešenja, već su više za fleksibilne forme, a u kombinaciji sa drvetom i kamenom takve terase doneće Vam duh mediterana, uživaćete u vrelim letnjim danima pod tendom kao da ste na moru. Od davnina su ljudi koristili tende da se zaštite od sunca, kiše, a danas i od UV zraka. Izradjuju se od različitih materijala, zbog toga su vrlo  privlačne i osvežiće svaki prostor, posebno terasu koja ne da će samo delovati vrlo moderno, već i funkcionalno. Njihova funkcionalnost je u tome što se lako sklapaju i za čas dobijete ogroman otkriveni prostor za svaku priliku, ali u tili čas možete da otvorite tendu i zaštitite se od udara vetra i kiše. Danas je velika ponuda modela tendi za natkrivanje terase, ideje su raznovrsne, materijala i boja ima mnogo, pa nije retkost da se desi da ne možete da se odlučite, ali zato je za Vas tu osoblje firme Lukić Rolet iz Beograda koje će Vam savetima pomoći u odlučivanju i odabiru jedne od opcija za natkrivanje terasa. 

Što se tiče ugradnje roletni i tendi na terasama, apsolutno poverenje dajte radnicima firme Lukić Rolet iz Beograda.Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*