Leto se bliži, a sa njim i potreba da se više boravi napolju i uživa u omiljenom napitku, čitanju dobre knjige ili trač partije sa prijateljima. Ukoliko živite u stanu, poznato vam je koliko je svaki centimetar prostora važan.

14.07.2022


Tako je i sa terasama, koje mnogi nepravedno zapostavljaju i od njih prave magacine za skladištenje različitih stvari. Na njima se uglavnom ne zadržavate puno, već samo odlažete nepotrebno i time unosite i negativnu energiju u svoj dom.

Ukoliko želite da nešto promenite, sada je pravo vreme da počnete od svoje terase. 

Izbacite i očistite je od svih stvari i proverite njene tačne dimenzije. Uređenje terase se svodi na ostavljanje svog ličnog pečata prilikom adaptacije, pa slobodno zamislite koji je to stil koji vas najbolje opisuje i budite potpuno kreativni. Iskoristite prostor maksimalno i igrajte se bojama i dezenima. 

Samostalno uređenje terase u stanu – budite sam svoj arhitekta

Kada ste rasčistili prostor koji želite da uredite, pozabavite se i njenim trenutnim  stanjem. To se uglavnom odnosi na saniranje podnih obloga, pa ukoliko primetite različitu vrstu nečistoća u vidu korozije ili buđi, najbolje je krenuti od čišćenja. Na internetu možete da potražite različite ideje za oblaganje podova terasa, ali imajte na umu da koristite materijale za spoljašnju upotrebu. Kada to obavite, primetićete već veliku promenu u izgledu svojih dodatnih kvadrata. 

Uređenje terase u stanu prihvatite kao svojevrsni projekat i ubacite sve ono što nemate u svom domu – to mogu biti različiti dekorativni predmeti u vidu sveća, ukrasa, šarenih jastučića, ali i raznovrsnog cveća. Ukoliko prostor to dozvoljava, nabavite ljuljašku za uživanje ili je sami napravite. Prostor za sedenje je bitan za svaku terasu, pa će vam dimenzije stola i stolice direktno zavisiti od njene veličine. Ako ste se već oprobali u pravljenju nameštaja, „garnituru“ za sedenje možete izraditi i po meri.

Uređenje uske terase – da, moguće je!

Ne dajte da vas obeshrabri to što ne posedujete veliku i široku terasu. Uređenje uske terse je itekako moguće, samo treba pažljivo iskoristiti sav prostor. Ukoliko nemate mesta za sto i stolice, isti efekat ćete postići i ako postavite fino obrađenu drvenu dasku na ogradu svoje terase, koja će simulirati izgled stola. Ubacite omiljeni komad nameštaja i puno cveća, koje će doprineti stvaranju male zelene oaze. 

Obezbedite večiti hlad – postavite tendu 

tenda za terase

Veoma jako sunce ne prija nikome, pa ukoliko se vaša terasa nalazi na sunčanoj strani veći deo dana, razmislite o postavljanju tende

Tende su veoma praktične, pa osim stvaranja hlada, mogu doprineti i stvaranju privatnosti u okviru vaše terase. 

Za uređenje male terase birajte nameštaj koji štedi prostor

Ovo se odnosi na činjenicu da se za uređenje male terase treba birati nameštaj koji će ići u visinu, a ne u širinu. Ukoliko je vaša terasa smeštena između zidova, potpuno iskoristite i njih, fiksirajući drvenu pomoćnu ogradu ili paletu na koju možete okačiti različito cveće ili dekoraciju. 

Ukoliko ste rešili da zatvorite svoju terasu, to možete učiniti pomoću roletni

Svima je poznato da život u stanu zahteva dodatni prostor, pa ukoliko imate potrebu za njim, to možete jednostavno postići zatvarenjem terase roletnama. Na taj način dobićete dodatnu prostoriju, koja će biti potpuno zaštićena od mraza, kiše i prašine, pa je tokom zime možete koristiti kao dodatni prostor za različite aktivnosti, a tokom leta opet imati svoje omiljeno mešto za uživanje. Više informacija o kvalitetnim roletnama i tendama i načinima njihovog korišćenja potražite u firmi Lukić Rolet, koji će sigurno imati adekvatno rešenje za sve vaše potrebe.  


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*