Nezamislivo je da proleće dočekate bez komarnika na svojim prozorima. Pošto su insektima primamljivi svi vaši prozori, morate imati adekvatnu zaštitu i za krovne prozore.

26.02.2021


Komarnici za krovne prozore su laki, jednostavni za korišćenje i omogućiće vam da prozore držite otvorenima 24h bez straha od insekata. Kao i za standardne prozore, i komarnici za krovne prozore se proizvode u dva standardna modela: rolo komarnici i plise komarnici.


Rolo komarnici

Ako ste postavili krovne prozore i smetaju vam dosadne bubice, ne očajavajte i na njih se brzo i lako montiraju rolo komarnici.

Ne smetaju funkcionisanju prozora, on se normalno otvara i zatvara, a da pri tome mreža rolo komarnika uopšte ne smeta. Potpuno je prozirna i vrlo često je teško razaznati da li se uopšte nalazi na prozoru ili ne.

Mreža se proizvodi u različitim bojama i napravljena je od izdržljivih materijala napravljenih da eliminiše mogućnost cepanja, a kutija i vođice su od aluminijuma tako da imaju malu masu i ne opterećuju prozor i konstrukciju krova.

Za razliku od standardnih varijanti koje se najčešće montiraju sa spoljne strane porozora, kod rolo komarnika za krovne prozore cela konstrukcija se nalazi sa unutrašnje strane okvira prozora i tako olakšava podizanje i spuštanje po potrebi.

Kutija u koju se namotava (otuda naziv „rolo“) komarnik se montira iznad prozora i malih je dimenzija pa ne ugrožava estetsku lepotu cele prostorije.


Plise komarnici

I plise komarnici se mogu izrađivati po meri, za vrata ili prozore po vašim željama. Naziv „Plise“ su dobili od nabranog, plisiranog, materijala koji se izvlači iz kutije koja je postavljena vertikalno, sa strane prozora ili vrata.

Mrežica se takođe proizvodi u različitim bojama, a konstrukcija je takođe od aluminijuma. Najčešću primenu imaju kod balkonskih ili ulaznih vrata jer se izvlače vertikalno i nemaju sistem namotaja koji ih odmah vraća u kutiju. To znači da mogu ostati u položaju koji vi poželite, da delimično ili sasvim zatvore prolaz.

Plise komarnici se često postavljaju i kao komarnici za krovne prozore jer ne smetaju njegovom funkcionisanju, lako se koriste, a dozvoljavaju delimično ili potpuno izvlačenje mrežice, kako god vama odgovara.


Još nekoliko važnih saveta za dobar odabir!

Krovni prozori su specifični po tome što treba da budu laki, da nose velike površine pod staklom i da ne opterećuju krovnu konstukciju. Važno je da i roletne i komarnici za krovni prozori budu u skladu sa ovim zahtevima pa je važno da ih naprave i ugrade stručna lica. Ovako dobijate i garanciju i servisiranje u slučaju problema što je samo još jedan plus ovakvoj saradnji. Proverena i profesionalna firma koja se već duži niz godina bavi proizvodnjo i ugradnjom svih vrsta komarnika jeste Lukić Rolet iz Beograda. Ukoliko se odličite da postavite komarnik u vaš dom ili poslovni prostor pozovite nas i za vas ćemo naparviti posebnu ponudu!

Pri formiranju cena treba znati da je najmanja obračunska mera 1 m2.

Komarnici pored ineskata filtriraju i krupne čestice zagađenja kao i polen pa donose dosta prednosti čistijem vazduhu u prostoru! Svoju dobru funkciju imaju od kraja februara pa sve do prvih mrazeva, a kada vam ne trebaju jednostavno se vrate u tanku kutiju sve do sledeće sezone kada insekti nadiru u prostor. 

Proleće je pred vratima, sada je idealno vreme da postavite svoje komarnike!

Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*