Bilo da imate drvenu, ALU ili PVC stolariju ulaganje u neki model komarnika je odlično trajno rešenje u borbi sa insektima. Ram se izrađuje od aluminijuma ili PVC materijala, a mreža od fiberglasa pa je zagarantovana dugotrajnost bez obzira na vremenske prilike. Izrađuju se po tačnim merama posebno za svaki prozor ili vrata i postavljaju se od strane stručnog lica za manje od 15min..

15.04.2020

Zaštite balkonska i ulazna vrata vašeg doma od ulaska dosadnih insekata

Komarnici za vrata sadrže dve osnovne funkcije – laku upotrebu za lak prolazak i potpunu zaštitu za vaš dom.

Klizni komarnici za vrata se pomeraju levo – desno, a najpraktičnija verzija su plise komarnici nabrane tj.plisirane mreže za lako skupljanje i još manjii zauzet prostor potreban za kutiju. Prednost kliznog sistema je u tome što koliko god se izvuče iz kućišta mehanizam stoji i neće se  uvući. To je odlično rešenje kada postoji potreba za delimičnim prekrivanjem vrata radi češćih prolazaka. Upravo zbog mogućnosti delimičnog pokrivanja i malo prostora koje kutija i izvlačenje zauzima, ovakvi komarnici za vrata su najčešći izbor za sve vrste balkonskih i vrata za terase.


Druga varijanta su komarnici sa šarkama. Fiberglas mreža je postavljena na ALU ili PVC konstrukciju koja se šarkama pričvršuje za štok vrata i nema nikakvog uvlačenja u kutije već se otvaraju kao klasična vrata. I dok se plise komarnici češće koriste za balkonska, ova druga varijanta je češća kod ulaznih vrata i često se postavlja i sa spoljne i sa unutrašnje strane.

Dva najčešća izbora za sve vrste prozora

Fiksni komarnici se fiksiraju za štok prozora i ne mogu se pomerati nakon postavljanja. Idealni su za prozore koji se koriste samo radi ventilacije i svetlosti i gde nemate potrebu da pristupate spoljašnjem delu okvira. Takvi su krovni prozori, ali i oni malih dimenzija na špajizu, kupatilu, raznim ostavama.

komarnici za prozore

Rolo komarnici se najčešće sreću na ostalim klasičnim  prozorima. Imaju mehanizam koji im omogućava spuštanje i podizanje “gore – dole” neograničen broj puta. Osiguraće odličnu odbranu od buba, ali kada je potrebno prozor se mehanizmom oslobađa od mreže pa imate potpunu komociju. Ako planirate postavljanje roletni, rolo komarnici se mogu postaviti u njenu kutiju pa će biti neprimetni na okviru prozora sve dok se ne spuste. I ova grupa nema fiksnu cenu pa ona varira od toga da li su potrebni dodatni stubovi za vođice, da li je komarnik u aluminijumskom okviru..

Za svaku vrstu potrebe postoje komarnici koji će odgovarati. Postoje jeftiniji, postoje skuplji, imaju različite sisteme korišćenja. Zajedničko im je što najefikasnije štite od raznih insekata, smanjuju prodor prašine u prostor, a opet propuštaju vazduh bez ikakvih problema. 

Za više informacija kontaktirajte nas.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*