Ako imate krovni prozor znate da je pravi izazov pronaći dekorativnu i funkcionalnu zavesu koja će mu odgovarati.

27.11.2020


Jedini dobar izbor su rolo zavese za krovne prozore koje se ugrađuju na ram krila pa omogućavaju maksimalno korišćenje prozora, a da se zavesa ne pomera. To ni jedna druga vrsta nema.

Kakve su prednosti rolo zavesa u odnosu na druge sisteme, da li su komplikovane za korišćenje, zašto su dobar odabir baš za prozore koji su na krovu?


Rolo zavese za krovne prozore – najbolje rešenje za prekrivanje stakla

Krovni prozori se postavljaju pod određenim uglom i napravljeni su od aluminijuma jer je on daleko lakši nego drugi tipovi prozora. Tanki ramovi mogu da nose velike površine pod staklom koje na potkrovlju mogu napraviti pravi efekat „staklene bašte“ i učiniti gotovo nemogući boravak tokom sunčanog vremena.

Dakle, izbor zavese na krovni prozore nije samo pitanje dekoracije, već i mogućnosti normalnog korišćenja prostora.

 su lake i neće opterećivati ram prozora zato što je platno jednostruko, a mehanizam jako lagan.

Predstavljaju jedinstven sistem jer nemaju klasičnu kutiju već manji mehanizam koji može da se montira tik iznad stakla. Sa strana imaju bočne vođice kojima se zavesa kreće i koje zavesu drže uz staklo ma koji položaj otvorili.

Klasične zavese su teške, montiraju se na plafon, a pri nagibu ne bi ostale u istom položaju i tako bi izgubile svoja svojstva. Jedino rolo zavese imaju ovako posebno dizajniranu verziju koja se postavlja da bude pripijena uz staklo i tako postane idealna za krovni prozor. Naravno, primena je šira i često se ovaj tip viđa i na uspravnim prozorima jer se takav model dopada mnogima.


Izbor platna za rolo zavese za krovni prozor

I platno se bira prema funkcionalnosti, a ne samo prema estetici kao što je to slučaj na drugim površinama.

Najčešće se kod rolo zavese za krovne prozore biraju black - out platna koja blokiraju svetlost i ulazak toplote, ali ako je vaš prozor na severnoj strani ili ređe osunčan imate mogućnost da odaberete i screen platna koja propuštaju više ili manje svetlosti.

Pošto je moguće uraditi rolo zavese po meri, zagarantovano je uklapanja sa svakom dimenzijom stakla. Vi izaberete platno, a po vašim dimenzijam se pravi mehanizam pa nema šablonskog pristupa niti prekrajanja.


Dodatne prednosti rolo zavesa

Platno rolo zavese je napravljeno kao antibakterijsko i antistatično, tako da ne skuplja prašinu i ne zadržava bakterije i nečistoće.

I samo čišćenje je drugačije od svih dosadašnjih sistema za pokrivanje prozora. Rolo zavesa se ne skida i čisti se prebrisavanjem vlažnom krpom. Platno se ne dotiče pri podizanju pa nema fleka i prljanja rukama. Po nekad se može dublje očistiti paročistačom i to je ceo posao.

Nema skidanja, pranja, peglanja… zavese ostaju čiste duže vremena, a održavanje je jednostavnije.

I upotreba je jednostavna i uz par poteza lancem zavesa se podiže ili spušta. Na taj način ćete lako regulisti količinu svetlosti u potkrovlju ili po potrebi potpuno zamračiti prostor.

Iako je izbor zavesa za krovne prozore sužen, svojim dobrim karakteristikama i odličnim dizajnom rolo zavese će ukrasiti svaki krovni prostor i boravak učiniti prijatnijim. Prostor će biti zdraviji, a čišćenje neuporedivo lakše. 


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*