PVC stolarija nudi savremena rešenja za funkcionalnost i estetski izgled prozora, vrata, ali i novih vrsta roletni, koje se odlično uklapaju u svaki prostor – poslovni, stambeni ili neki drugi.

11.10.2019

Izrađuju se različite vrste roletni, u pogledu boje, debljine, dimenzija i materijala. Svaka vrsta podrazumeva različite cene i održavanje. PVC roletne su odlično rešenje za PVC prozore i sjajno se uklapaju u svaki prostor, pružajući zaštitu od sunčanih zrakova, elementarnih nepogoda i sveukupni osećaj privatnosti. Takođe, uz pomoć PVC roletni ograničava se protok zvuka i toplote. Kombinujući funkcionalnost, praktičnost i dizajn, roletne daju kući, stanu ili kancelariji dozu stila i savremenosti.

Mnogo je faktora koji utiču na formiranje cene PVC roletni po m2 i uglavnom se određuju po jednom kvadratnom metru. U nastavku će biti predstavljeni neki od najznačajnijih faktora od kojih zavisi cena roletni.

Mehanizam podizanja kao faktor određivanja cene PVC roletni

PVC roletne mogu da imaju različite mehanizme podizanja. To su: ručno podizanje, pomoću prekidača ili podizanje komandom na daljinskom upravljaču. Ručno podizanje podrazumeva postojanje plastične ručke, žice ili kanapa za upravljanje PVC roletnama. Prekidač ili daljinski upravljač omogućavaju da se jednim dodirom na taster podignu ili spuste roletne. Od načina upravljanja zavisi cena PVC roletni po jednom kvadratnom metru.

Termoizalaciona svojstva kao faktor određivanja cene PVC roletni

PVC roletne razlikuju se i prema mogućnosti da izoluju zvukove, toplotu, sunčane zrake i slično. Postoje vrste roletni koja deluju kao izolator, pa na taj način ne propuštaju zvukove. Sa druge strane, postoje i vrste koje nemaju ova svojstva, pa tako roletne imaju samo zaštitnu funkciju za obezbeđivanje prozora i sprečavanje provlačenja sunčane svetlosti. U cenu po metru kvadratnom se uračunavaju i termoizalaciona svojstva.

Montaža PVC roletni kao faktor određivanja cene PVC roletni

PVC roletne su vrste napravljene od polivinil materijala, koji pored izrade prema potrebnim dimenzijama, zahtevaju i ugradnju. U zavisnosti od poznavanja ovog posla od strane osoba koje kupuju PVC roletne, cena može da obuhvata montažu, ili da ona bude isključena iz cene. U slučaju poručivanja roletni putem interneta, najčešće se dobijaju samo roletne, koje kupac sam montira. Međutim, izborom PVC roletni, tačnije merenjem dimenzija, sve češće se cenom obuhvata i njihova ugradnja, čime kupac dobija roletne u svom prostoru, ugrađene i spremne za upotrebu.

Ugradnja roletni uz prozore ili samostalno kao faktor određivanja cene PVC roletni

Cena PVC roletni zavisi i od toga da li se ugrađuje nakon ugradnje prozora, ili paralelno sa njegovom ugradnjom. Cena je niža ukoliko se ugrađuje istovremenom sa ugradnjom prozora iz razloga što se stavlja samo jedan okvir, odnosno kutija od plastike, na koji se nadograđuju roletne. Sa druge strane, cena je niža i zbog toga što ovakve roletne imaju umanjena termoizolaciona svojstva. Brže i jednostavnije je ugraditi PVC roletnu ujedno kada i prozore, ali od potreba i želja kupaca zavisi i pristup ugradnji.

Boja kao faktor određivanja cene PVC roletni

Još jedan značajan faktor za određivanje cene PVC roletni po kvadratnom metru jeste boja. Najrasprostranjenija je izrada ovih roletni u beloj boji, koja je ujedno i jedna od najjeftinijih varijanti. Uglavnom svaki kupac želi da uskladi boju prozora sa roletnama. Tako, pored izrade u beloj boji, danas se PVC roletne izrađuju i u boji mahagonija, oraha, zlatnog hrasta ili druge boje drveta ili materijala, kako bi se što više uklopila sa bojom prozora, ili ostatka stolarije u prostoru. To podrazumeva i skuplju cenu PVC roletni.

Faktori koji utiču na cenu PVC roletni po metru kvadratnom su mnogobrojni. Mehanizam podizanja – ručni ili motorni, zatim termoizolaciona svojstva, troškovi montaže, ugradnju sa i bez prozora i boja, samo su neki od faktora koji mogu uticati na formiranje konačne cene PVC roletni. Izbor vrste roletni i načina ugradnje apsolutno je prilagođen kupcu i njegovim potrebama, pa je samim tim uz poznavanje navedenih faktora, izbor kupovine samo na kupcima i korisnicima, čije zadovoljstvo je najvažnije.

Ako želite besplatnu procenu cene koštanja PVC roletni po m2 pozovite nas ili nas kontaktirajte putem maila. Garantujemo najbolju cenu u odnosu na kvalitet.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*