Kada ste vlasnik nekretnine, prirodno je da razmišljate o uređenju isključivo u skladu sa sopstvenim ukusom, ali, obzirom da izabrani dekor može da utiče na brojne faktore, važno je da vodite računa o njima kada dođe vreme za prodaju stana. 

07.09.2020


Kada ste vlasnik nekretnine, prirodno je da razmišljate o uređenju isključivo u skladu sa sopstvenim ukusom, ali, obzirom da izabrani dekor može da utiče na brojne faktore, važno je da vodite računa o njima kada dođe vreme za prodaju stana. 

Ako razmišljate o tome da svoj stan stavite na prodaju u skorije vreme, vreme je da razmotrite i načine na koje zavese mogu da dodaju vrednost vašoj imovini.

Kako cene nekretnina neprestano rastu, vlasnici stanova traže ideje kako da dodatno profitiraju od svoje imovine. Znamo da su ključan način za dodavanje vrednosti stana renoviranja, ali one mogu biti zahtevna, skupa i dugotrajna. Skretanje pažnje na jednostavnije stvari, poput dekora i zavesa, može da bude odlična alternativa. Izdržljive i esteski lepe i prikladne zavese ne samo da imaju uticaj, već mogu i direktno da doprinesu povećanju vrednosti stana. A kada je u pitanju vrsta zavese za nekretnine koja se prodaje, onda je najbolje da odaberete rolo zavese


Rolo zavese za sobe u kojima se najviše boravi

Prostori poput kuhinja i dnevnih soba su najprometnija mesta u domu što ih čini najzahtevnijim i važnim delom prezentacije potencijalnom kupcu. Odabir odgovarajućih rolo zavesa koje će se uklopiti u enterijer mnogo je pametniji i jeftiniji izbor od standardnih roletni, a pritom će znatno uticati na estetiku i atmosferu prostorije u kojoj se nađu. Možete i sami da proverite. Ukucajte u pretragu na primer pojam prodaja stanova Novi Sad. Pređite na pretragu slika i kratko pređite pogledom preko svega šta se nudi. Šta vam deluje primamljivije? Stanovi sa prozorima koji su “goli” ili oni koji imaju neku vrstu zavese? 


Rolo zavese ili roletne?

S obzirom da su zasađene roletne trajna struktura, one dodaju dekor vašem enterijeru, dopunjuju postojeći dekor svojom svestranošću i dodaju izolaciju sobi - čineći ih solidnim životnim ulaganjem. Ipak, rolo zavese su visoko energetski efikasne, pomažu u smanjenju računa zastruju i prirodno su prilagođene deci i kućnim ljubimcima što ih čini popularnim izborom u kućama. Kada je u pitanju prvi utisak koji je veoma važan kod prodaje, rolo zavese ipak doprinose istom, dok same roletne i nisu toliko primetne. 


Kako odabrati rolo zavese?

Dve osnovne funkcije zavesa i rolo zavesa su privatnost i kontrola osvetljenosti.  Kada uređujete svoj stan koji pripremate za prodaju, važno je za uzmete u obzir svrhu kojoj će vaše zavese služiti, sobu u kojoj će se nalaziti, boje, i mogućnosti zatamnjenja jer svaka od tih odluka može da utiče na potencijalnog kupca. 

Neutralne boje najbolje pokazuju vašu imovinu i omogućavaju kasniju fleksibilnost u uređenju, ali ne morate potpuno da izbegavate boju i uzorke, samo imajte na umu da se ne odlučite za nešto što je previše specifično i smelo. Dok su prozirne zavese čisto dekorativne, omogućavajući veću količinu svetlosti i manje privatnosti, rolo zavese će po potrebi blokirati skoro 100% svetlosti, a količina osvetljenosti u sobi može se lako prilagoditi njihovim otvaranjem. 

Većina rolo zavesa ima iste prednosti i svojstva uštede energije, privatnosti i funkcije, a odabir rolo zavese odgovarajućeg stila na kraju može biti ono po čemu se vaša imovina izdvaja od ostalih i osigurava značajno bolju prodaju vašega stana. 


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*