Terase su spoljni prostori kuća i stanova, idealni za uživanje na otvorenom onda kada to vremenske prilike dozvoljavaju. Visoke temperature su za nama, jesen uveliko pokazuje svoje ćudi čestom kišom i vetrom, a uskoro će i sneg.

Koje opcije postoje za zaštitu terase? Kojoj firmi se obratiti za najbolji model?

29.11.2021


Pravilnim odabirom se, sa samo jednim modelom, trajno rešava problem sa svim vremenskim prilikama koje smetaju svakodnevnom korišćenju balkona i terasi.

Tende za zaštitu terase od sunca, kiše i drugih vremenskih prilika

Tende najčešće asociraju na sistem koji služi za spoljašnje zasenčenje prostora kada su direktno sunce i visoke temperature u pitanju. Tačno je da je to njihova primarna namena, ali nove generacije imaju izdržljiv mehanizam i kvalitetno platno pa su otporne na udare vetra, kišu, sneg i druge padavine.

Dobra zaštita od sunca i kiše za terase mora da bude vodootporna, otporna na UV zračenje i da se ne menja tokom godina upotrebe. Konstrukcija mora da bude laka, a neuništiva čak i kada su jaki udari vetra u pitanju. Tende su upravo takve i zbog toga im se proširuje namena na prave mobilne nadstrešnice.

Proizvode se kao kose, polu-oble i vertikalne tende i svaki model odgovara nekom tupu terasa. Kose tende su najbolje za balkone jer nemaju zaštitu sa strana, polu-oble su bolje za otvorene terase gde postoji prostor za njihovo montiranje, a tamo gde ga nema, vertikalne tende su idealne.

Vertikalne tende su najnovija generacija zaštite od sunca i kiše za terase jer se mehanizmom spuštaju poput rolo zavesa i prave odličnu vertikalnu barijeru kiši i suncu, ali štite i od vetra pa je boravak na terasi znatno prijatniji.

Roletne za terase – brzo i jednostavno zatvaranje terasa

Za razliku od tende, roletne za terase pružaju konkretniju zaštitu od sunca i kiše tako da se vrlo često koriste u situacijama kada se traži jednostavan način za zatvaranje terasa, a da to nisu stakleni panoi i zaziđivanje. Terase imaju svoju klasičnu funkciju kada se roletne podignu, a kada su spuštene terasa je u potpunosti izolovana od vremenskih prilika napolju.

U ponudi su PVC i ALU roletne za terase, ali se češće bira aluminijum jer je lakši i bolje odoleva vetru, naročito na velikim visinama poput terasa na spratovima ili u zgradama. Ovakva zaštita od sunca i kiše za terase najviše odgovara u područjima gde su velike padavine, jak vetar i dosta sunčanih dana. Za potpunu komociju upotrebe može se postaviti elektromotor i senzor pa će se same podizati i spuštati u zavisnosti od vremena napolju.

Obe vrste, i roletne za terase i tende se proizvode u mnogim bojama pa će se stopiti sa fasadnom dekoracijom i ukrasiti izgled terase.

Lukić Rolet“ je firma koja se bavi proizvodnom najsavremenijih modela roletni, tendi, zavesa sa mehanizmom, venecijanera i harmonika vrata. Koriste vrhunske materijale, savremenu proizvodnju i stručnu ugradnju i zato imaju najkvalitetnije proizvode na tržištu. Tome u prilog govore zadovoljni korisnici i višedecenijsko uspešno poslovanje pa baš zato trebate da ih pozovete, pogledate ponudu i tu odaberete svoj idealan model!
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*