Sigurno da ste barem jednom u životu ušli u neki stan (bilo kod svojih prijatelja ili rođaka) koji nema zavese. Postoje ljudi koji jednostavno ne vole bilo kakvu vrstu detalja na svojim prozorima i to je u redu.

01.09.2022

Sa druge strane možda vam se možda desila situacija da ste nakon prvog ulaska u nečiji stan bili impresionirani zavesama koje se savršeno uklapaju sa ostatkom nameštaja u enterijeru i poželeli da baš takve iste imate i vi. 

Ako govorimo o uređenju enterijera, zavese spadaju u onu kategoriju proizvoda koji generalno posmatrano ulepšavaju prostor dok istovremeno sprečavaju poglede iz komšiluka. Odabir određenog modela neretko govori i o vašoj ličnosti. 

Ukoliko su vam potrebne kratke zavese koje se lako održavaju, na tržištu danas možete pronaći rolo, zebra kao i trakaste zavese

Kako odabrati savršene kratke zavese za prozore?

Imate nekoliko manjih prozora u stanu i potrebna vam je zaštita od svetla jer vam je soba okrenuta ka sunčanoj strani? Dobra alternativa mogu biti kratke zavese za prozore koje se izrađuju tačno po meri, bilo da se odlučite za klasične metražne ili za nešto moderniji tip poput rolo ili zebra zavesa. 

Za izradu po meri, neophodne su precizne dimenzije prozora (širina puta visina) koje možete sami odrediti uz pomoć običnog metra. 


Ne zaboravite da mali detalji, poput zavese, čine da vaš dnevni boravak izgleda moderno i elegantno. Veliki izbor kvalitetnih rolo i zebra zavesa možete pronaći na našem sajtu. Pozovite nas i zakažite merenje već danas.
064 / 225 05 49.

Glavna prednost kraćih zavesa je ta što se lako održavaju, naročito one od platna. Dovoljno ih je povremeno prebrisati vlažnom krpom, a zatim suvom i cela procedura čišćenja je završena. Takve zavese se nikako ne smeju prati u mašini, pa nećete imati potrebu da ih skidate a zatim ponovo kačite kao što je to slučaj sa običnim šivenim zavesama. 

Trebaju vam kratke zavese do radijatora? Razmislite o trakastim zavesama!

Ako u stanu ili kući imate kotao, to znači da su vam po sobama raspoređeni radijatori preko kojih se grejete u toku zimskih meseci. Kratke zavese do radijatora savršeno su rešenje za uređenje ovakvih ili sličnih prostorija. Duge, metražne zavese koje se vuku po podu polako padaju u zaborav jer skupljaju prašinu, preteške su i samim tim otežavaju postupak održavanja. 

Kratke zavese za dnevnu sobu - kako odabrati pravu?

Dnevna soba spada u centalno mesto svakog stana ili kuće i shodno tome treba biti uređena tako da odgovara našim potrebama i ukusu. 

zebra zavesa

Kada kažemo kratke zavese za dnevnu sobu, kupci se najviše opredeljuju za neki od modela zebra zavese koje funkcionišu na osnovu posebnog mehanizma pomoću kojeg sami regulišete količinu sunčeve svetlosti. Mnogi ih još nazivaju dan-noć zavesama, a danas se često se mogu videti i u svim moderno opremljenim kancelarijama i drugim poslovnim prostorima. 

Zbog čega su kratke zavese za spavaću sobu sve više popularne?

Kada birate kratke zavese za spavaću sobu, uvek gledajte da budu od dovoljno kvalitetnog materijala a da istovremeno pružaju jednu prijatnu i opuštenu atmosferu s obzirom da je reč o prostoriji u kojoj najviše vremena provodimo za odmor. 

rolo zavesa

Isto tako, spavaća soba treba da nam bude zaštićena od pogleda sa ulice, pa shodno tome rolo zavese mogu biti idealno rešenje. Danas ih možete pronaći raznoraznim bojama i dezenima, ne samo u neutralnim nijansama poput bež ili sive. 

I za kraj predstavljamo vam nekoliko zanimljivih ideja kratkih zavesa

Šivene metražne zavese savršene su za manje kuhinjske prozore, naročito ako izaberete one živopisnijih boja i dezena. Takođe, trakaste zavese u boji učiniće da vam kuhinja izgleda moderno, u skladu sa trendovima. Kratke zavese su praktično rešenje jer se u ovakvoj prostoriji priprema hrana, i nalaze se brojni električni aparati poput frižidera ili šporeta. 

Ukoliko ih birate za prozor u dnevnoj sobi, zavese do radijatora su se pokazale funkcionalnim jer ne zauzimaju mnogo prostora a imaju tu sposobnost da regulišu protok sunčeve svetlosti.

Skoro sve modele kraćih zavesa možete pronaći u firmi koja se bavi njihovom proizvodnjom i prodajom, bilo da je reč o traksatim, rolo ili zebra zavesama. Jedna od njih je i Lukić Rolet iz Beograda. 

Ne zaboravite da mali detalji, poput zavese, čine da vaš dnevni boravak i druge prostorije izgledaju moderno i elegantno. Veliki izbor kvalitetnih rolo zavesa, zebra zavesa i trakastih zavesa možete pronaći na našem sajtu. Pozovite nas i zakažite merenje već danas.
064 / 225 05 49.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*