Svako ko želi miran san kao i čiste zidove treba da razmisli o ideji ugradnje određene vrste komarnika na prozorima. Što se tiče samog ulaganja, može se reći da se ne radi o tako skupoj investiciji, tako da ih svi mogu priuštiti. Pored toga što nećete morati puno novca da izdvojite, nakon njihove ugradnje iznenadićete se koliko su funkcionalni i praktični. 

17.12.2020

Danas možete pronaći različite modele i vrste komarnika, od fiksnih, rolo i pliše komarnika. U zavisnosti od toga za kakvu vrstu prozora vam treba, zavisiće i vaša odluka.


Kako funkcioniše ugradnja komarnika?

Ukoliko razmišljate o ovoj vrsti investicije, treba da znate da se svi modeli komarnika rade po meri. To znači da najpre morate da izmerite dimenzije prozora na koje želite da ih postavite ili da pozovete majstora da on to uradi umesto vas. Od dimenzija i količine prozora, kao i od vrste komarnika za koju se odlučite, zavisi koliko će vas sve to koštati. 

Treba da znate da su fiksni komarnici najjeftinija varijanta, ali oni imaju jedan veliki nedostatak a to je da njega ne možete da podižete ili spuštate. Tako da ova vrsta komarnika može biti idealna za one prozore koje su visoko postavljeni, kao i za one manjih veličina poput prozora na kupatilima i sl. 


Koje su najtraženije vrste komarnika?

Svake godine izađe po neki novi model komanika, pa danas možete pronaći vrlo moderne koji se mogu uklopiti u svaki dom. Pored estetskog izgleda, gleda se i njihova funkcionalnost. Vrlo je važno da se sa njima lako rukuje, tj. da imaju siguran mehanizam kako bi što duže trajali. 

Takođe, kvalitet mreže je nešto što odlikuje svaki dobar model komarnika. Mreža mora biti izdržljiva kako ne bi došlo do njenog oštećenja. 

Pored fiksnih komarnika, danas su zastupljeni rolo i pliše komarnici


Rolo komarnici se najviše traže

Ako posmatramo koji je model komarnika danas najzastupljeniji, onda su to definitivno rolo komarnici. Za nih je karakteristično što se mogu postaviti sa spoljašnje strane prozora ali isto tako i ispod roletne tako da sami možete da birate za koju opciju ćete se odlučiti. Idealni su za dnevne boravke, kuhinje i spavaće sobe. Što se tiče samog mehanizma rukovanja ovom vrstom komarnika, tu nećete imati nikakvih problema. Rolo komarnici su napravljeni sa jednostavnim  mehanizmom koji podrazumeva upotrebu ručice sa kanapom preko koje možete otvarati ili spuštati komarnike. 

Pored toga što su odličan izbor za sve vrste prozora, rolo komarnici se mogu postaviti i na balkonskim vratima. U zavisnosti od toga koliko često koristite vrata, zavisiće da li ćete izabrati vertikalni ili horizontalni mehanizam. Horizontalni model je idealan za ona terasna vrata na koja često izlazite i ulazite. 


Pliše komarnici za moderan izgled svakog doma

Sa rolo komarnicima, ubrzo su se pojavili i pliše komarnici koji su se takođe pokazali odličnim kada se radi o lakoći upravljanja kao i o kvalitetu materijala. 

Pliše komarnici su toliko laki za upotrebu da ih i deca mogu lako koristiti. Pošto nemaju povratan mehanizam, znači da mogu biti otvoreni u verikalnom ili horizontalnom položaju. 

Boju rama kod pliše komarnika možete sami da birate pa se može uklopiti u svaki enterijer. 


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*