Roletne se mogu nazvati i gotovo neizbežnim delom svakog doma ili prostora u kome se radi, bez obzira na to o kom godišnjem dobu je reč.

31.08.2021


 Kada se govori o roletnama, pre svega se pomišlja na njihovu ulogu u letnjim mesecima, kada služe za zamračivanje prostorija, naročito onih izloženih celodnevnom suncu. Tada je njihova uloga u uštedi energije za hlađenje prostorija izuzetno važna. Međutim, ne sme se smetnuti s uma da roletne imaju veliki doprinos u zaštiti stolarije, te štite od svih vremenskih uslova koji još štete, a to su jako sunce, padavine, vetar... S druge strane, kako da se očuva i održi ono što štiti tu stolariju, odnosno kako da vam roletne što duže traju? Koji su znaci da je potrebna popravka roletni ili njihova zamena?


Izabrati kvalitetne roletne

roletne

Kao i prilikom opremanja i ulaganja u životni ili radni prostor, nije loše voditi se onim čuvenim razmišljanjem „nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari“. Naravno, tu se pre svega misli na to da treba na prvom mestu razmišljati o kvalitetu, u ovom slučaju roletni, koji uglavnom prati i malo viša cena. Stručnjaci iz ove oblasti navode da je kod izbora kvalitetnih roletni bitno da one imaju metalnu osovinu, zatim kućište koje je napravljeno od aluminijuma, zaobljene vodilice, aluminijumske lamelice itd. Naravno, nisu svi u prilici da uvek izaberu najskuplje i najkvalitetnije rešenje, pa posle određenog vremena mora de se uradi popravka roletni, pa čak i zamena roletni. Šta god od toga da vas snađe, nijedan problem nije nerešiv.

Profesionalan tim iz Lukić Rolet firme već duži niz godina bavi se izradom i ugradnjom roletni za vrata i prozore. Više o samom izboru roletni pogledajte ovde.


Popravka ili zamena lamelica

Ono što se na roletnama naješće prvo pohaba jesu gurtne roletne. Gurtne predstavljaju određenu vrstu kaiša kojim se podiže i spušta roletna. One se s vremenom stanjuju i pucanju, što onemogućuje da roletna funkcioniše. Ovo nije veliki problem, te se gurtna može relativno lako promeniti. Može se desiti i da je potrebna zamena celog automata koji služi za pokretanje roletne, naročito ako se njim upravlja elektromotorom, mada je kvar moguć i kad se automatom upravlja ručno. Takođe, dešava se i da se roletna zaglavi, pa se pozivanjem majstora i taj problem uspešno može rešiti. Zatim, posle određenog vremena može biti potrebno da se zameni ispuna roletne, čija je uloga termoizolacija. Bilo da su u pitanju PVC lamelice ili aluminijumske lamelice, koje štite od svetla i buke, one su takođe podložne propadanju, te je ponekad neophodno i njih zameniti. To se najčešće dešava kada su u pitanju PVC lamelice, koje kraće traju i ne smeju se izlagati suncu jer se krive, a mogu i da ispadnu iz vođice. Neki problemi se mogu rešiti čak i samostalno, ali uvek se više preporučuje da se konsultujete sa majstorom koji je za to stručan. 

Popravka i zamena roletni ne mora biti ni komplikovana ni nemoguća, jedino je potrebno dobro razmisliti koja opcija se najviše isplati. Ukoliko vam je potreban savet kada su u pitanju popravka roletni ili njihova zamena, kao i oko toga kakve roletne ugraditi, odnosno koja vrsta je najpogodnija za vaše potrebe, Firma Lukić Rolet u tome može pomoći. 

Firma Lukić Rolet na profesionalan način vrši zamenu lamelica, stubova, oklagija ili gurtni kod roletni. Na taj način dobićete kompletnu uslugu i rešenje za problem koji imate sa neispravnim roletnama.  Pozovite nas na broj 011/394 7742 i 064/225 0549.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*