Uskoro će prostorije sa istočnim i južnim prozorima postati nepodnošljive za boravak jer temperatura značajno poraste tokom dana. Srećom, postoji zaštita od sunca koja se postavlja na unutrašnji ili spoljašnji deo prozora i efikasno rešava problem sa previše osunčanim prostorijama.

Neka rešenja su skuplja, neka jeftinija, neka rešenja su dobra i kao zaštita od sunca i vetra, pa je važno sagledati opcije i izabrati najbolju zaštitu od sunca sa najboljim učincima.

31.03.2022


Roletne kao najbolja spoljna zaštita prozora od sunca i vetra

roletne- spoljna zaštita od sunca

Najskuplji model jesu roletne, ali donose i najbolje učinke za osunčane prozore jer štite staklo sa spoljne strane i tako ne dozvoljavanju njegovo grejanje.

Ova zaštita se montira na spoljašnji deo prozora i reguliše svetlo spuštanjem, uz pomoć kanapa ili elektromotora. ALU roletne se najčešće ugrađuju jer su lake, a odlično blokiraju spoljašnju vrućinu. Pri spuštanju one mogu i da ostanu sa minimalnim prolazom svetla ili da u potpunosti zamrače prostoriju tako da je zaštita za prozore od sunca potpuna, a temperatura niža i do 10 stepeni.

Ukoliko želite da vaš dom izgleda kao u najmodernijim domovima širom sveta, pozovite nas za besplatnu procenu troškova izrade i ugradnju roletni
064 / 225 05 49.

Rolo zavese za krovne prozore

rolo zavese za krovne prozore

Krovni prozori su odličan način da potkrovlje dobije više svetla, ali je boravak tokom letnjeg perioda je neizdrživ jer znatno podižu temperaturu kreirajući staklenik. Umesto uzaludnog hlađenja klimom, zaštita od sunca za prozore na krovu je pravi način da se uspešno reguliše temperatura. Rolo zavese za krovne prozore su najbolji izbor za zaštitu od vrućine.

One ne otežavaju konstrukciju krova, a efikasno štite od sunčevog zračenja bez obzira na kosinu prozora. Kutija se nalazi sa unutrašnje strane, a rolo zavese klizaju uz staklo krovnog prozora. Platno je UV nepropusno, blokira i svetlost, ali i toplotu tako da se dobija izuzetna regulacija temperature u potkrovlju.

Da li znate da su rolo zavese i zebra zavese odlična zaštita prozora od sunca?

Nove generacije zavesa sa mehanizmom su i odlična zaštita od sunca pored svih drugih prednosti koje pružaju postavljanjem.

Rolo zavese imaju jednostruko platno koje se mehanizmom spušta i podiže, a platno u različitom stepenu blokira svetlo i toplotu. Mogu se izabrati „black-out“ platna koja ne propuštaju svetlost i poput unutrašnjih roletni blokiraju svetlost. „Screen“ platna, sa druge strane, propuštaju više ili manje svetla, ali efikasno prave hlad jer je sastav takav da toplota neće proći kroz nju.

Zebra zavese su slične rolo zavesama, ali imaju duplo, prugasto platno koje se rotiranjem podiže i spušta. Kombinuje obe varijante rolo zavesa jer deblje pruge blokiraju svetlo, a tanji delovi su svetlo-propusni. Sami dozirate prodor svetla ili potpuno zatamnjivanje, a samim tim se dobija i efikasna zaštita od sunca.

Ukoliko želite da vaš dom izgleda kao u najmodernijim domovima širom sveta, pozovite nas za besplatnu procenu troškova izrade i ugradnje rolo zavesa i zebra zavesa
064 / 225 05 49.

Postoji nekoliko načina da se unutrašnji prostor zaštiti od sunca i vrućine koja će svaki dan biti sve veća. Roletne su najefikasnije, ali i najskuplje za postavljanje. Rolo i zebra zavese menjaju klasične zavese, ali i uspešno rashlađuju prostoriju. Zbog svog nagiba i potrebe da ne otežavaju konstrukciju krova, rolo zavese za krovne prozore će biti najbolji izbor u slučaju kosih prozora pa se ovako obezbeđuje potpuna zaštita za svaku staklenu površinu u domu ili poslovnom prostoru.

Da bi ugradili samo najbolje, kontaktirajte firmuLukić Roletkoja se bavi proizvodnjom i ugradnjom roletni, zavesa i dodataka za njih. Na jednom mestu i pod najpovoljnijim cenama odaberite najbolji način da se zaštitite od visokih temperatura!


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*