Harmonika vrata bila su u prošlom veku jedan od stalnih delova brojnih stanova koji su se nalazili u zgradama iz perioda komunizma, kada su se pravile dnevne sobe i trpezarije u jednoj ogromnoj prostoriji, pa je preko nje celom visinom i dužinom postojao „pregradni zid“ to jeste harmonika vrata koja su se otvarala i zatvarala, napravljena iz dva dela.

01.06.2020

 Danas, hramonika vrata izgledaju prilično drugačije u odnosu na tadašnje verzije, mogu se naći u različitim dezenima, jednobojne, kao imitacija drveta, pa sve do toga da možete izabrati i providna harmonika vrata ukoliko vam tako odgovara.

Ono za šta harmonika vrata jesu savršeno rešenje, jesu mali životni ili poslovni prostori, kada vam je potrebno da jednu prostoriju iz određenog razloga podelite na pola, da odelite neki njen deo, a da opet ne izgubite dodatno na prostoru kao kada bi se postavljao novi zid, stolarija. Svakako, ovo je ujedno i jedno vrlo lako, jednostavno i mnogo jeftinije rešenje od svih drugih postojećih.

Pregradna vrata za hodnik- neka se vaš izbor svede na harmonika vrata

Najbolje u celom tom planiranju malog prostora jeste što se izrađuju harmonika vrata po meri. Ukoliko vam je potrebno da pregradite sobu na pola, rade se uglavnom dvodela harmonika vrata po meri same prostorije. Ukoliko se radi o nekom manjem prostoru, onda ona mogu biti jednodelna. Ali, najbolje od svega jeste i to što harmonika vrata mogu da se postave na neki štok ili prolaz koji imitira štok od vrata, te tako značajno možete da uštedite na prostoru, jer ne morate da vodite računa o tome na koju stranu i gde bi se klasična vrata otvarala. 

Ukoliko imate potrebu da uz pomoć harmomnika vrata, na jednostavn način pregradite prostorije pozovite nas i mi ćemo vam pomoći da odaberete pravo rešenje za vas!

Harmonika vrata po meri odlična su da pregradite kuhinju od dnevnog boravka, ukoliko se radi o garsonjeri ili da od većeg dnevnog boravka „ukradete“ malo prostora i napravite sebi neki radni prostor, ali i dečiju sobu ili neku prostoriju druge namene. Kao što smo rekli, harmonika vrata mogu biti dvodelna, jednodelna, sa i bez donjih klizača, sa alu pragom i tako dalje. Pored toga, danas su harmonika vrata sve popularnija i za terase.


Harmonika vrata za terasu

Jedni od čestih radova koji se izvode u manjim stanovima jeste zagrađivanje, stakljenje ili zidanje terase, kako bi se napravila zatvorena prostorija od koje može da se napravi možda neka soba, ali češće neka vrsta ostave ili kuhinje. Postavljanje stolarije, zidanje, poslovi su koji zahtevaju više vremena, ali i ulaganja, pa tako postoji i idealno rešenje koje se naziva harmonika vrata za terasu

Ova vrata u potpunosti izgledaju kao prozori, savršeno dihtuju, kako su providna harmonika vrata onda se sve vidi spolja, te se na taj način ne gubi ni malo svetlosti, ali se sklanjanjem u stranu kroz nekoliko skeundi dobija opet ona ista terasa u kojoj se uživa leti na suncu, vazduhu... postavljanjem harmonika vrata za terasu vi zapravo ne štetite svojoj terasi ni po čemu, ali dobijate i prostoriju koju jednako možete da koristite tokom cele godine, a ne samo leti, kako je to inače situacija sa otvorenim terasama, a one su uvek takve isplanirane u gradnji.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*