Kada je reč o peglanju, uvek se setimo onih priča koliko su žene nekad provodile vremena u peglanju.

01.11.2021


Kada je reč o peglanju, uvek se setimo onih priča koliko su žene nekad provodile vremena u peglanju. Mama u peglanju zavese provede tri sata, a onda dete o nju nonšalantno obriše prste od čokolade o njih. A dobro je poznato koliko deca vole da se u zavesama sakrivaju, pa da ih vuku i uopšte da se sa njima igraju. I zato su zavese koje se peglaju postale prošlost – em što niko danas nema vremena da se bavi njihovim peglanjem, em što je decu nemoguće odvratiti od igre sa zavesama. Šalu na stranu. U okolnostima kada se nema mnogo vremena, i kada slobodno vreme treba posvetiti bližnjima, treba nam nešto što je lako za održavanje. To su upravo zavese koje se ne peglaju.

Izbor je zaista širok

Klasične zavese i draperije za neke su nezamenljive, naročito zbog efekta koji postižu u ambijentu. Mnogi ističu toplinu koju unose u dom i eleganciju i prefinjenost. Međutim, uz njihovu estetsku vrednost često ide i to što su zahtevne za održavanje. Kad treba da ih operete, prvo morate da ih skinete, nakon pranja i sušenja da ih opeglate, zatim opet da ih okačite. A prašina se u njima tako brzo nastani, miris posle pranja izlapi, a duvanski dim u njima ostaje i pored luftiranja prostorija. Šta se može ponuditi kao njihova zamena? Tu su brojne vrste zavesa kojima je jača strana to što im nije potrebno gotovo nikakvo održavanje, a s druge strane izgledaju moderno i efektno. To su rolo zavese, zebra zavese i panelne zavese, o kojima će biti više reči u daljem tekstu.

Rolo zavese

Za više informacija pozovite nas putem telefona 064 / 225 05 49 ili nas kontaktirajte putem forme na našem sajtu.

Seća li se ko onih karakterističnih zelenih ili teget roletni sa unutrašnje strane prozora? Evoluirale su otada, i postale rolo zavese. Moderne, pogodne i za poslovni i za stambeni prostor, rolo zavese su praktična zamena klasičnim tekstilnim zavesama. S druge strane, ne moraju im biti zamena, već i na neki način dopuna, jer se dobro kombinuju sa običnim zavesama. Izbor materijala i dezena je gotovo neograničen, a svima je zajedničko to što imaju antistatička svojstva, te ne zadržavaju prašinu i ne upijaju neprijatne mirise.

Zebra zavese za idealno osvetljenje doma

zebra zavese

Ove zavese se još nazivaju i “dan-noć” zavese i jedinstvene su po tome što omogućavaju da prilagodite koliko svetlosti želite u prostoriji. One su napravljene od kombinacije punog i providnog materijala, a skupljaju se i šire kao rolo zavese. Njima su zebra zavese slične i po tome što su antialergijske, kao i po tome što pružaju modernu notu enterijeru.

Panelne zavese 

Za razliku od rolo i zebra zavesa, panelne zavese imaju drugačiji mehanizam pomeranja, pa se one pomeraju levo-desno.  Takođe se lako održavaju jednostavnim pranjem u veš mašini. Za gužvanje ne brinite, na krajevima panela nalazi se posebna vrsta tegova koji zavese čine savršeno ravnim, bez obzira na to od kog materijala su napravljene. 

Moderni enterijer je nezamisliv bez ovakvih zavesa, koje se uklapaju u savremeni način življenja. Izradom i ugradnjom svih pomenutih zavesa bavi se firma Lukić Rolet, koji će svoje proizvode i usluge prilagoditi vašim željama i potrebama. Sve informacije možete dobiti putem telefona 

Za više informacija pozovite nas putem telefona 064 / 225 05 49 ili nas kontaktirajte putem forme na našem sajtu.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*