Svako ko se bavio na bilo koji način uređenjem enterijera, bilo profesionalno ili samo za svoju dušu, zna koliko je to ozbiljan posao. I zato ga tako treba i shvatiti. mnogo truda treba da se ulozi u taj posao, kako bi na kraju sve detalje ukomponovali tako da čine jednu skladnu celinu u kojoj ćete uživati. Bez obzira da li se radilo o prostoru gde živite ili onom radnom, gde provodite značajni deo dana.

10.10.2019


A upravo detalji koje smo spomenuli su najvažniji, i upravo sa njima postižete onu atmosferu kakvu ste i želeli. jedan od tih bitnih detalja su i zavese, sa kojima na jednostavan način potpuno možete promeniti utisak o nekom prostoru.

Mi ćemo vam na ovom mestu dati neke savete na koji način da izaberete prave zavese, i to uzimajući u obzir pre svega stil u kom je uređen enterijer. Naravno, krajnji cilj je da se nađe pravo rešenje i da se svi elementi savršeno uklope.

Za retro enterijere – lepršave i kreativne zavese

Za prostore uređene u retro stilu, važi da su jedinstveni i posebni, i da se izdvajaju od drugih. Zato i vaš odabir zavese se mora kretati u tom smeru. Lepršave, i zavese koje dominiraju svojim izgledom su idealne za ovakve enterijere. Možda i najbolji savet bi bio ‘ pustite mašti na volju. Probudite kreativnost u sebi i pustite je da ispliva. Motivi na zavesama koji su poželjni kod retro stilova su cveće uz kombinaciju raznih boja.

Naravno, u dnevnim sobama će zavese biti upadljivije, dok je za neke druge prostorije, kao što je spavaća soba, najbolje kombinovati neke svedenije varijante, ali ne odstupajući od stila koji se prati.

Uz pomoć zavesa izbegnite jednoličnost prostora

Mnogi danas kada uređuju svoje enterijere se odlučuju za kombinaciju dv boje koje će preovladavati ćitavim enterijerom. U takvim slučajevima je vrlo velika verovatnoća da se može otići u krajnost i da ceo prostor može postati jednoličan, a to sigurno niko ne želi. Zato se u takvim situacijama preporučuje da detaljima razbijete tu monotoniju, a stručnjaci za uređenje enterijera savetuju da su zavese prava stvar za tako nešto.

I upravo su rolo zavese idealne jer se u isto vreme savršeno uklapaju u takve prostore, a svojim dizajnom mu daju neku vrstu dinamike koja mu je potrebna.

Za skandinavski stil idealne zavese u boji sunca

Skandinavskim stilom preovladavaju hladna bela boja uz ledenu plavu, i zaista ta kombinacija je postala veoma popularna, a za mnoge i prvi izbor kada sređuju svoj enterijer. A upravo kod skandinavskog stila je ostavljen prostor da se detaljima unese neka promena i na poseban način naglasi neki deo.

Prefinjenost prostora uređenog u ovom stilu će najbolje pratiti zebra zavese koje se savršeno uklapaju i gde ostaje da odaberete samo boju zavesa i uklopite i taj poslednji detalj u ceo ambijent.

Mogućnosti imate puno, a izbor je samo na vama. Uz naše smernice koje smo vam dali, sigurni smo da ćete na kraju izabrati baš one zavese koje će učiniti da u vašem okruženju zavlada još prijatnija atmosfera.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*