Gotovo neizostavan element svakog doma jesu roletne. One daju mnogo prednosti domovima. Prvo u pogledu privatnosti, zaštite od sunčanih zrakova, zatim buke, atmosferskih uticaja i slično. Ugrađuju se na spoljašnje ili unutrašnje prozore, gde se njima upravlja jednostavnim pokretima.


11.10.2019


Materijali od kojih se izrađuju roletne su različitih karakteristika. Postoje tanji i deblji, čvršći i mekši, kao i jednobojni i višebojni materijali za izradu. Sve češće se dešava da roletne od platna danas zamenjuju savremenija rešenja, kao što su aluminijumske roletne.

Karakteristike unutrašnjih roletni od platna

 Unutrašnje roletne od platna predstavljaju danas moderno rešenje u pogledu privatnosti doma i zaštite od spoljašnjih uticaja. Međutim, pogodne su samo za unutrašnjost, tačnije ugradnju uz prozore sa unutrašnje strane, jer nisu otporni na kišu, sneg, grad i druge eksterne efekte. Prednost je što se izrađuju u velikom broju dezena, boja i raznolikih materijala, pa se fenomenalno uklapaju u svaki ambijent, prilagođavajući se i nijansama i stilovima. Uglavnom se danas ugrađuju „zebra“, odnosno „dan i noć“ dvobojne roletne od platna. Mehanizam pokretanja je ručni ili automatski, sa jednostavnom i brzom ugradnjom kutije u ram ili iznad prozora. Za razliku od aluminijumskih roletni, dostupan je mnogo veći asortiman boja i dezena, a i cena je povoljnija. Svakako cenu prate i manje izražena svojstva i karakteristike u odnosu na materijal kao što je aluminijum.

Karakteristike aluminijuskih roletni

Roletne od aluminijuma doživljavaju veliki skok na tržištu, zbog odličnog kvaliteta, trajnosti i čvrstoće materijala. Za razliku od roletni od platna, pogodne su za spoljašnju ili unutrašnju ugradnju, i to u sopstveni ili ram prozora. Kvalitetna svojstva proizilaze iz izrade od aluminijuma, što daje čvrstinu, trajnost i nemenjanje roletni tokom vremena. Aluminijumsku kutiju karakteriše jednostavan dizajn sa zaobljenim ili ravnim ivicama, punjenje od lamele ili poliuretana, što zavisi od toga da li su u pitanju spoljne ili unutrašnje roletne. Uglavnom se izrađuju u beloj, sivoj ili boji drveta, a u manjoj meri se ispunjavaju i pojedinačni zahtevi kupaca. Pogon pokretanja može biti ručni kanap, elektromotor ili kurbla. Kutija, roletne i samo pokretanje obično je načinjeno od aluminijuma, što je znatno velika prednost u odnosu na roletne od platna, pa samim tim, te roletne postaju manje zastupljene na tržištu, kao i roletne od drugih materijala.

Pozovite nas za besplatnu procenu troškova izrade i ugradnje aluminijumskih roletni.

 011/394 7742,  064/225 0549


Prednosti aluminijumskih roletni

U pogledu izuzetno velike zastupljenosti na tržištu, važno je navesti koji su tačni razlozi na osnovu kojih aluminijumske roletne imaju visoku poziciju. Prva i osnovna je mogućnost ugradnje na prozore spoljašnje alu roletne u bilo kom trenutku, ili unutrašnje prilikom postavljanja prozora. Kutije koje se postavljaju razlikuju se i prema stepenu izolacionih svojstava, što predstavlja raznoliku ponudu sa mnogo cenovno prilagođenih rangova. Takođe, aluminijumske roletne daju dodatne opcije, kao što su komarnici, za dodatnu zaštitu i privatnost. Prednost je i efekat dekoracije prostora, kao i posebno velike zaštite od toplote i spoljnih efekata.

ALU roletne su odlično su rešenje kako za domove, tako i za poslovne prostore, objekte i kancelarije. Nešto viša cena alu roletni po m2, opravdana je izuzetno visokim performansama i trajnosti. Iako nisu obavezan deo prostora, zbog svog kvaliteta, sve češće su prisutne u mnogim prostorijama.

Roletne su vid zaštite i dodatne privatnosti doma, koje su vrlo tražene na svim tržištima. Bilo da su u pitanju roletne od platna ili aluminijumske, mnogo je funkcija koje daju ljudima. Međutim, u pogledu karakteristika kao što su trajnost upotrebe, nemenjanje svojstava, funkcionalnost i zaštita, unutrašnje roletne od platna su u velikoj meri potisnute aluminijumskim roletnama, što navedena svojstva opravdavaju i potvrđuju.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*